İLKÖĞRETİM okullarında okutulan "Öğrenci Andı'nın kaldırılması için kampanya başlatan Mazlum-Der, hazırladığı ve içerisinde garip ifadeler bulunan afişleri Diyarbakır'daki bilboardlara astırdı.

Çizimlerin yer aldığı mizahi dille yeniden yazılan "Öğrenci Andı"nda, "Ne mutlu Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyim, Aleviyim... diyene, sonra da dayak yiyene” denildi.

İlköğretimde okutulan "Öğrenci andı'nın kaldırılması için daha önce imza kampanyası başlatan Mazlyum- Der, şimdi de bu amaçla hazırladığı afişleri bilboardlara astırdı. "Andımız kaldırılsın kampanyası' başlığı ile hazırlanan afişte, "Öğrenci Andı' mizahi şekilde yeniden hazırlanarak çizimler eşliğinde afişe yerleştirildi. Hayat Bilgisi dersi ve "Andımız' başlığı ile afişte verilen andın metni şöyle yer aldı:

“Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyimi, Aleviyim... Desem de, ben çalışkanım ilkin, büyüyünce işsiz kalsam da. Büyüklerimi görmek, küçüklerimi dövmektir işim. İlk işim yurdumu ve milletimi "Üzüm'den çok sevmektir kesinlikle. Ülküm, takla atmak, yere düşmek ve ne olursa olsun taş ile yakalanmamaktır. Ey büyük Kürd, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi... Kaçtığın yoldan, gösterdiğin hedefe oturmadan yürüyeceğime ayran içerim. Varlığım Kürd, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi. Varlığına ceza olsun. "Ne mutlu Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyim, Aleviyim... Diyene, sonrada dayak yiyene.”

Afişin altında metninin mizahi olarak hazırlandığı belirtilerek, söz konuşu çalışmada amaçlanan olayın öğrenci andının kaldırılması olduğu uyarı yazısı yer aldı. - DHA