Doğru, parlamentoda düzenlendiği basın toplantısında, 2000'li yılların başında terörün belinin kırıldığını ve örgütün eylem açısından durma noktasına geldiğini ifade etti.

Alınan mesafesin kaybedildiğini ifade eden Doğru, şunları söyledi:

''İktidara geldiğinde neredeyse sıfır terörle ülkeyi devralan AKP Hükümeti, geldiğimiz şu günlerde teröre zirve yaptırmıştır. Ülkemizdeki terörün ana nedeni, AKP Hükümeti'nin başarısızlığı ve yanlış uygulamalarıdır. Bu yanlışları kapatmak adına, 'açılım' fiyaskosuyla daha da büyük bir yanlışa saplanmıştır. Terör artık belli bir bölgeden çıkmış, bütün yurt sathına yayılmıştır. Terörle mücadelede,teröristi merkeze alan mücadele anlayışı yerine, 'topyekun mücadele anlayışı' tesis edilmelidir. Terörle mücadele mili bir politika olarak ele alınmalıdır.

Terörle müzakere değil, mücadele edilmelidir. Tavizler verilerek hiçbir sonuca bu zamana kadar ulaşılamamıştır. Bundan sonra da ulaşılamayacaktır.''

Doğru, gazetecilerin, CHP'nin Kürt sorununa ilişkin çözüm önerilerine yönelik sorularını yanıtlarken, ''Çıkış noktası yanlış. Biz ülkede bir 'Kürt sorunu' olduğunu kabul etmiyoruz. Ülkede terör ve bölücülük sorunu vardır'' dedi.