“Türkiye"nin sorumluluğu: Ülkenin lideri Özgür Gazze filosunu nasıl kullandı” başlıklı yazıda, şöyle denildi:
“Batılı hükümetler İsrail"in zayıf muhakemesi ve Özgür Gazze filosuna düzenlediği baskının beceriksizce yönetimi yüzünden kaygı duymakta haklılar. Ancak, İslamcı militanlara sempatiyle yaklaşan ve İsrail"e yönelik kaba bir demagojiye eğilim gösteren Tayyip Erdoğan"ın Türk hükümeti yüzünden de en az o kadar kaygı duymalılar.”
Washington Post, filo baskını konusunda bir uluslararası soruşturma açılırsa, Erdoğan hükümetinin İHH ile ilişkisinin de odak noktalarından biri olması gerektiğini öne sürdü.
Gazete, İsrail"i sert şekilde eleştiren Erdoğan"ın İran"da geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından öldürülen muhalifler için söyleyecek neredeyse hiçbir şeyinin olmadığını yazdı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu"nun filo baskınını 11 Eylül saldırılarına benzettiğini de hatırlatan gazete bunun “tiksindirici bir kıyaslama” olduğunu, çünkü 11 Eylül"de “gerçekten masum” olan 2900"den fazla kişinin öldüğünü belirtti.
Yazıda, “İsrail yanlış muhake-mede bulunmasının sonuçlarına katlanıyor. Erdoğan"ın davranışının bedeli olmayacak mı?” denildi.

Milliyet