CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem partideki görevlerinden ayrıldı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyeliği de dahil olmak üzere partideki görevlerinden istifa ettiğini söyledi.

CHP'nin iki gün önce yapılan MYK toplantısında Erdem ile genel sekreter Önder Sav arasında, görevden alınan Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım'ın itirazının görüşülmesi sırasında tartışma yaşanmıştı.

Görevden almaya karşı çıkan Erdem, tartışmanın ardından toplantıdan ayrılmış, yapılan oylamada ise Yıldırım'ın itirazı reddedilmişti. Erdem, bir süre önce de TBMM Genel Kurulu'nda sınır ötesi operasyona konusunda Hükümet'e yetki verilmesine ilişkin tezkere oylamasında, partisinden farklı bir yaklaşım sergileyerek “ret” oyu kullanmıştı.

PARTİYE ZARAR VERMEMEK İÇİN AÇIKLAMALIYIM

CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, partideki tüm görevlerinden ayrıldığını yazılı bir açıklamayla kamuoyuna açıkladı. Eşref Erdem, açıklamasında, partide görev yaptığı süre içerisinde CHP Genel Başkan Deniz Baykal başta olmak üzere partinin her kademesine teşekkür etti.

22 Temmuz seçimlerinde CHP"nin aldığı sonuçların bir başarı olarak kabul edemeyeceğini ifade eden Erdem, CHP lideri Baykal'ın son açılımlarına göndermede bulunarak, “Sayın Genel Başkanımız son zamanlardaki açılımları geç olmakla birlikte, toplumumuzun tüm kesimlerince alkışlanmıştır. Ancak, bu görüşler henüz ham görüşler olup, içinin doldurulması gerekmektedir” dedi.

Baykal'ın Kuzey Irak açılımının geç kalınmış bir açıklama olduğunu belirten Erdem, “Partiyi zor durumda bırakmamak için zaman zaman bu görüşlerimi kamuoyuna yansıtmamayı siyasal ahlak, olgunluk ve siyasal etiğin bir gereği saydım” diye konuştu. Erdem açıklamasına şöyle devam etti:

“Kongre sürecine girdiğimiz bu dönemde, partililer arasındaki sevgi ve dayanışma bağını ve parti içi barışı sağlayabilmek, etnik duyarlılıklara ve iç barışa katkı sunabilmek CHP"nin taşıdığı sorumluluğun gereğidir. Sade bir üye olarak partime her türlü katkıyı sunacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Öte yandan CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre, Eşref Erdem'in istifasının ardından, CHP MYK üyeleri, Mahmut Yıldız ve Fuat Çay gibi önemli isimlerin de istifa edebileceği belirtiliyor.