İddianamede, CHP"nin yapısını değiştirerek oluşacak yeni bir sosyal demokrat hareketin başına Mustafa Balbay"ın getirilmesinin planlandığı öne sürüldü

İddianamede partilere yönelik plan şu iddiayla anlatılıyor: “Ergenekon yapılanmasınınTürkiye Büyük Millet Meclisi"nde grubu bulunan, MHP, CHP ve AKP"ye yönelik faaliyetlerinin olduğu, bu çerçevede MHP ve CHP liderlerini devirip yerlerine istedikleri kişileri getirmeye çalıştıkları, öte yandan da Adalet ve Kalkınma Partisi"ni de bölüp parçalamayı ve böylelikle hükümeti düşürmeyi hedefledikleri, sonrasında da örgütün idealleri doğrultusunda hareket edecek siyasilerden TBMM"de grup oluşturmayı ve hükümette söz sahibi olmayı hedefledikleri görülmüştür.”

"Gerekirse suikast yapılacak"
İddianamede, örgütün, bazı parti ve parti mensuplarına karşı dezenfermasyon çalışması yaptığı, hatta bazı siyasi parti kurullarında kargaşa yaratmayı amaçladığı da öne sürülüyor. Örgütün, kendileri gibi düşünmeyen siyasilere gerekirse suikast düzenlenlemeyi, CHP"nin mevcut yapısını mutlaka değiştirmeyi planladığından söz ediliyor. CHP"nin yapısını değiştirerek oluşacak yeni bir sosyal demokrat hareketin başına, Mustafa Balbay"ın getirilmesi planlandığı da öne sürülüyor.
İddianamede, şüphelilerden ele geçirilen ve 1999 ve 2000 yılları içerisinde hazırlandığı tespit edilen dokümanlarda ise CHP ile ilgili değerlendirmeler bulunduğu belirtildi. Örgütün 2000 yılından beri CHP ile ilgilendiği, hatta aynı yıllarda hem ADD hem de USİAD üyesi olan şüpheli Birol Başaran"ın 2001"de CHP Genel Başkanlığı"na aday olduğunun anlaşıldığı anlatıldı.
İddianamede, “Soruşturma kapsamında şüphelilerden ele geçirilen dijital veriler, dokümanlar ve şüphelilerin telefon konuşmaları içe-riğine bakıldığında örgütün CHP ile ilgilenmekten vazgeçmediği, bir taraftan CHP"yi kontrol altına alıp yönlendirmek için faaliyetlerde bulunurken, diğer taraftan da CHP yönetimini ele geçirmeye çalıştığı, bu kapsamda da şüpheli Tuncay Özkan"ı CHP Genel Başkanlığı"na getirmek için girişimlerde bulundukları belirtildi. CHP içersindeki milletvekillerine yönelik istihbari çalışmalar yaptıkları ve elde ettikleri kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydedip arşivledikleri de belirlendiği kaydedildi” denildi.

MHP"nin başına Özdağ
İddianamede, örgütün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli"yi devirip yerine Ümit Özdağ"ı getirmeye çalıştığı iddiası da bulunuyor. MHP"nin Olağan Genel Kongresi 19 Kasım 2006 tarihinde yapıldığı, 2004 yılında Sedat Peker liderliğindeki suç örgütüne yönelik yapılan teknik takip çalışmaları sırasında Ümit Özdağ"ın MHP Genel Başkanlığı"na getirilmesi için kongreden tam 2 yıl önce bizzat Veli Küçük tarafından gerekli çalışmaların başlatıldığı ve bu amaca ulaşmak için defalarca toplantılar yaptığı tespit edildiği kaydediliyor. Örgütün MHP"ye genel başkan yapamadığı Özdağ"ı, MHP"yi karıştırmak için kullanmayı planladığı da belirtiliyor.

Kapatma davası
Örgütün 2002 yılındaki genel seçimlerden sonra AKP"ye yönelik kapsamlı bir çalışma başlattığı iddianamede geniş olarak yer aldı. Örgütün öncelikli olarak darbe planları çerçevesinde AKP"yi bölüp parçalamayı ve böylelikle hükümetten düşürmeyi hedefledikleri, yaptıkları çalışmalarla bunu tamamen başaramamış olsalar da AKP"li bazı milletvekillerini koparmayı başardıkları tespiti dikkat çekiyor.
Örgütün AKP"yi bölme ve parçalama hedeflerini tam olarak gerçekleştiremeyince bu kez AKP"nin kapatılması amacıyla “kapatma davası”nı etkilemek için davanın görüldüğü Anayasa Mahkemesi"yle ilgili çalışmalar yaptıkları, bu çerçevede mahkeme üyelerine yönelik karalama amaçlı faaliyet yürüttükleri öne sürüldü.

MİLLİYET