Ergenekon Savcısı Pekgüzel, gizli tanık 'Anadolu' olduğu ileri sürülen davanın tutuklu sanığı Ümit Sayın'ın, duruşmalardan muaf tutulma-sını istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Ergenekon' davasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklu sanık Ümit Sayın için koruma talebinde bulundu.
Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Ergenekon soruşturmasıyla açılan 3. davada gizli tanık 'Anadolu' olduğu ileri sürüldüğü için can güvenliğinin tehlikede olduğunu ileri süren sanık Ümit Sayın'ın, duruşmalardan muaf tutulması talebinin kabulüne karar verilmesini istedi. Ergenekon üçüncü iddianamesinin ek delil klasörlerinde "Anadolu" isimli gizli tanığın ifadelerinin birinci iddianamenin sanıklarından Doç. Dr. Ümit Sayın'ın ifadeleri ile örtüştüğü iddia edilmişti.

'Etkin pişmanlıktan' faydalanmak isteyen "Anadolu", 11 Mayıs 'ta savcılara ifade verdi.

'NANEYİ YERİZ'

Gizli tanık "Anadolu" ifadesinde, Ergenekon sanığı Mehmet Demirtaş ile emekli Astsubay Oktay Yıldırım arasında cezaevinde geçen bir konuşmayı da anlattı. Anadolu'ya göre Demirtaş, "Bu Danıştay bombalarının bizim bombalar olduğu anlaşılırsa naneyi yeriz" derken, Yıldırım ise ona "Anlaşılmaz, kafile numaraları farklı" yanıtını verdi. /cihan