Danıştay 6. Dairesi, Levent'te bulunan İETT arazisi üzerine yapılması planlanan Dubai Towers binasının 1.1 milyar dolarlık arsa satışını iptal etmesinin ardından şimdi de Zorlu Holding'in 800 milyon dolar bedelle aldığı Karayolları arazisiyle ilgili nazım imar planı değişikliğinin iptali yönünde karar verdi

Zorlu Holding'in Zorlu Center isimli projesi için Emre Arolat-Murat Tabanlıoğlu'nun birlikte gerçekleştirdiği proje seçilmişti. Yapım işini Aktürk Yapı'ya veren Zorlu Yapı Yatırım, inşa edilecek Zorlu Center'in finansmanı için Akbank'tan 400 milyon dolarlık kredi aldı.İSTANBUL
Küresel kriz ortamında oluşan durgunluk nedeniyle zor günler geçiren gayrimenkul sektörüne bir kötü haber de Danıştay'dan geldi. Levent'te bulunan İETT arazisi üzerine yapılması planlanan Dubai Towers binasının 1.1 milyar dolarlık arsa satışının Danıştay 6. Dairesi'nce iptal edilmesinin ardından şimdi de Zorlu Holding'in 800 milyon dolara aldığı Karayolları arazisinin nazım imar planı değişikliğinin iptali istendi.
YİNE TMMOB, YİNE İPTAL

TMMOB Şehir Plancılar Odası,

27 Aralık 2006'da ÖYK tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı değişikliğinin iptaline ve yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesi istemiyle Danıştay'da dava açmıştı. Danıştay 6. Daire kararında, "2960 sayılı Boğaziçi Kanunu'nda belirtilen nitelikte, yoğunlukta ve yükseklikte bir yapılaşma öngörülmemiş olması nedeniyle dava konusu plan değişikliğinde kanuna uygunluk bulunmamaktadır" denildi.

TEMYİZ YOLU AÇIK

Davalı Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bu kararı temyiz etme hakkı bulunuyor. Temyiz istemini, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek. 96 bin 505,33 metrekare yüzölçümlü taşınmazın satış yönetimiyle özelleştirilmesine ilişkin 7 Mart 2007 tarihinde yapılan ihale sonucunda, Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş 800 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi vermişti. Zorlu Yapı Genel Müdürü Levent Ergül, kararın nihai olmadığını belirterek, "Yatırımı bu projenin doğruluğuna inandığımız için finanse ettik. Nihai kararı bekliyoruz" dedi.


Zorlu: Dava henüz bitmedi


Arazide çalışmaya başlayan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Danıştay 6. Dairesi'nin aldığı kararın kesinlik arzetmediğini ve sürecinin devam ettiğini söyledi. Dava sonucunda iptal gibi bir durum beklemediğini dile getiren Zorlu, "Türkiye'de yatırım yapan bir işadamı olarak hukuka güveniyorum. Bu karar Danıştay 6. Dairesi'nin kararı. Dava şimdi bir üst mahkemede görülecek. Olumsuz bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum" dedi.