Ama 11 Eylül’ün yıldönümü yaklaşırken yaşanan depremi terörist saldırı sanan halk, panik halinde sokağa döküldü.
 
ABD’NİN Doğu yakasındaki Virginia eyaleti son 114 yılın en büyük depremiyle sarsıldı. Önceki gün meydan gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem Washington ve diğer büyük kentlerde binlerce kişiyi sokağa döktü. Ülkenin Kaliforniya’yı içeren Batı yakasında sık sık depremler yaşanırken, Doğu yakasının alışık olmadığı sarsıntı, kuzeyde New York, güneyde North Carolina, Batıda Ohio’ya kadar uzanan bir hatta hissedildi.
 
Depremin merkezine yakın olan başkent Washington’da Beyaz Saray, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı gibi devlet binaları boşaltıldı. Patlayan su boruları yüzünden Pentagon’u su bastı. New York’ta da JFK Havalimanı’nda trafik durdu. İnsanlar artçı şok korkusuyla günü sokaklarda geçirdi. 11 Eylül saldırılarının 10. yılının yaklaştığı bir sırada meydana gelen depremi, terörist saldırı zannedenler de paniğin artmasına neden oldu ve halk ‘bomba’ korkusu yaşadı.
 
Nükleer santralde ‘acil durum alarmı’
 
Depremin ardından İrene kasırgasının ikinci darbeyi vurduğu North Anna nükleer santralinde ‘acil durum alarmı’ verilirken, iki reaktör de kapatıldı. Santralde hasar tespit çalışmalarının yapıldığı, yedek dizel jeneratörlerin çalışmasının da takip edildiği belirtildi.
 
star