Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Setur Marina’da hizmet veren Ayhan Usta Restoran’da düzenlediği basın toplantısında Kuşadası’nda görev yapan medya mensupları ile bir araya gelerek, önümüzdeki dönemle ilgili müjdeli haberler verdi. Kuşadası Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar, yeni projeler ve yatırımlarla ilgili bilgi veren Başkan Altungün, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda ayrıca basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
İlk olarak sabah erken saatlerde yaşanan 3 gözaltı ile ilgili soruları yanıtlayan M. Esat Altungün, konunun 2 Mayıs’ta gerçekleştirilen operasyonla ilgili olduğunu belirterek, “Her zaman söylediğim gibi bizim adalete güvenimiz tam. Bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Ama ortada henüz iddianame yokken sürecin uzamasını doğru bulmuyorum. Bir arkadaşımız 9,5 aydır hapiste. O dosyanın devamı niteliğinde bir olay. Bizim alnımız açık, arkadaşlarıma da sonuna kadar güveniyorum. Arkadaşlarımızın birkaç gün içerisinde salıverileceğini umuyorum” dedi.
“CHP’DE DELEGE SEÇİMİ GÜVEN OYLAMASINA DÖNÜŞTÜ”
Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Örgütünde yapılan delege seçimleri ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP’li bir milletvekilinin sözünü hatırlatarak, “CHP’liler ikiye ayrılıyor; CHP’ye karşı olan CHP’liler ve AKP’ye karşı oyan CHP’liler. Örneğin bugün gerçekleşen göz altılara sevinen CHP’liler var. Bu normal değil. Bu kişilere baktığımızda kime hizmet ettikleri belli değil. Kuşadası’ndaki delege seçimlerinde bu çevreler partinin dibine dinamit koydular. Adı üstünde parti içi yarış Ama parti içi yarış ilk kez sayelerinde sokağa taştı. Delege seçimlerini Belediye Başkanı ve ekibi ile mevcut ilçe yönetimini yargılama sürecine dönüştürdüler. Seçim, adeta bir güven oylaması şekline dönüştü. Parti dışından içimize karıştılar. Engin Berberoğlu’nun uzaktan kumandasıyla hareket ettiler. Geçmişte Engin Berberoğlu ile birlikte olan kim varsa, hepsi Berberoğlu’nun talimatıyla ortaya alternatif diye çıkan bu kişilere oy attı. Berberoğlu’nun desteği tescillendi. Alternatif olarak ortaya çıkan ve seçime giren kişi ise Berberoğlu ile ilişkisini inkar etmedi, tersine herkesin desteğine ihtiyacımız var dedi. Eğer parti dışından müdahale olmasaydı, seçime karışmayacaktım” dedi.
Liste çıkararak aday olan kim olursa olsun karşı listenin aynı oyu zaten alabileceğini vurgulayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, karşılıklı menfaat gereği güçlerini birleştirenlerin ideolojik birlikteliği olmadığını ifade etti. Karşılıklı çıkara dayalı yapıların siyasette çabuk dağıldığını kaydeden Altungün, “Hiç karışmadığımız Güzelçamlı hariç, tüm mahallelerde çıkardıkları delege sayısı sıfır. Yani CHP tabanının bu yapıya güveni sıfır. 300 delegeden tamamını kaybettiler. Aday olarak yola çıkan kişi, delege bile seçilemedi. Ama onlar kalkıp hala yüzde 40 oy aldık diyerek hikaye anlatıyorlar. CHP tabanını aptal yerine koymaya çalışıyorlar. Belediye Başkanı ve kadrosuyla ilgili kamuoyunda olumsuz algı yaratmaya çalışıyorlar. Çıkarttırdıkları yayınlara baktın, bunu göreceksiniz. Ama ben seçim sırasında hem halktan hem de parti tabanından büyük destek gördüm” diye konuştu.
“YÜZDE 60 İLE YENİDEN İKTİDAR OLACAĞIZ!”
Önümüzdeki yerel seçimin Kuşadası’nda iki cepheli olacağını ve CHP ile AKP arasında geçeceğini anlatan Belediye Başkanı Altungün, sözlerine şöyle devam etti: “Kuşadası’nda seçim süreci erken ve garip bir şekilde başladı. Kuşadası’nda üçüncü bir ayak olmayacak ve yerel seçim CHP ile AKP arasında geçecek. Partimiz önümüzdeki seçimlere şimdiden hazırlanıyor. Yüzde 60 ile yeniden iktidar olmayı hedefliyoruz. Bunu başaracak gücümüz var. Bu konuda bir tereddüdümüz yok. İşte bu yüzden bize bu kadar saldırıyorlar, iftira atıyorlar. Ama örgütümüz gereğini yaptı” dedi.
“UZUN ARADAN SONRA TURİZM YATIRIMLARI BAŞLADI”
Kuşadası’nda son 3 yıldır bir değişim yaşandığını açıklayan Başkan Altungün, ilçenin ilk kez 2011 sezonunda yüzde 100 doluluğa ulaştığını ve uzun süredir ilk kez turizm yatırımcılarının Kuşadası’na yatırım yapmaya başladığını söyledi. Hilton Otel’in 2013 yılında hizmete gireceğini anlatan Altungün, Fransız Tatil Köyü ve Noa Otel’in 2013 yılında temelinin atılacağın kaydederek, yine bu yıl kongre merkezinin tamamlanacağını ifade etti. Altungün, “Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Kuşadası 12 bin nitelikli yatağa kavuşacak. Seçim öncesi verdiğimiz sözleri birer birer tutuyoruz” dedi.
“DEV PROJELER GELİYOR”
Gazibeğendi, Sahil, Kreş, Kadın Gelişim Merkezi ve Kapalı Pazar Yeri gibi büyük projeleri gerçekleştirme aşamasına geldiklerini açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, önemli bölümünü yap-işlet-devret modeliyle yapılcak projeleri kısa süre içerisinde düğün salonunda düzenlenecek bir toplantı ile sivil toplum kuruluşları ve Kuşadası halkının bilgisine sunacaklarını söyledi. Belediyenin yakın gelecekte kendi asfalt şantiyesini ve parke atölyesini hayata geçireceğini anlatan Altungün, “Büyük sıkıntı yaratan ihale süreçlerini ortadan kaldırarak, kendi asfaltımızı ve parkemizi kendimiz üreteceğiz” şeklinde konuştu.
“KRONİK SORUNLAR ÇÖZÜLECEK”
Başta liman ve Uydukent olmak üzere Kuşadası’nda yılların birikimi olan kronik sorunları kesin olarak çözmekte kararlı olduklarını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Adagöl yanındaki arazi ile ilgili sorunu çözdüklerini ve belediyenin yıllardır atıl kalan 2 trilyon lirasını kurtardıklarını belirterek, “Bu sorunu kamu yararına çözdük. Öncelikle paramızı kurtardık. Yeni bir imar zaten vermedik. Sadece eski imarına döndürdük, ki o arazi ile ilgili yetki zaten belediyede değil bakanlıkta. Ama bu sorunu kamu lehine çözmemize rağmen, aleyhimize kullanmaya çalıştılar” dedi.
Liman ile ilgili ilk günden beri söylediklerinde hiçbir değişiklik olmadığını vurgulayan Altungün, hem sivil toplum kuruluşları ile hem de Ege Ports ve bakanlık ile görüştüklerini belirterek, “Ortak bir çözüm ürettik ve prensip anlaşmasına vardık. Kamu yararını koruyarak bu kronik sorunu da çözmek için somut adımlar attık. Ancak konuyla ilgili bir röportajda, bu kısmı yayınlanmasın dediğimiz bir bölümü yayınlayıp, olayı başka noktalara çekmeye kalktılar. Ama bu sorunu çözmekte kararlıyız” dedi. 18 yıldır kanayan bir yara haline gelen Uydukent sorununu da çözdüklerini kaydeden Altungün, birkaç ay içerisinde tapuların dağıtılacağı müjdesini de verdi.
Kahvaltılı basın toplantısının ardından, Belediye Başkanı Altungün ile Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri Kuşadası’nda görev yapan gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

80.20120221180708.jpg