Milletvekili Genel seçimlerine sayılı günler kala, demokrasinin kalesi Aydın"da aday adayları tek tek ortaya çıkmaya başladı. Aydın"da aday adaylığını ilk açıklayan isim olan Cengiz Altıntaş, özel bir günde basınla tanışma toplantısı düzenledi. Mevlid Kandili ve 14 Şubat Sevgililer Günü"nde basınla tanışma toplantısı düzenleyen Cengiz Altıntaş, “Herkesin idealinde çeşitli şeyler olabilir. Ancak benim idealim, Aydın"a hizmet ve gönül adamı olmak” dedi.
Aydın-Muğla yolu üzerinde bulunan bir restoranda düzenlediği toplantı ile kendisini tanıtan Cengiz Altıntaş, bu toplantının milletvekili aday adaylığından ziyade böyle önemli bir günde uzun süredir kamuoyunun aydınlatılmasında birlikte çalıştıkları basın mensupları ile bir araya gelmek olduğunu söyledi. 2002 yılından bu yana AK Parti"nin çeşitli kademelerinde görev yaptığını ve bir nefer gibi çalıştığını ifade eden Cengiz Altıntaş, adaylığının gerçekleşmemesi halinde yine bir nefer gibi çalışmaya devam edeceğini kaydetti.
AK Partili olmanın ve hizmet etmenin bir sevda olduğunu ifade eden Cengiz Altıntaş, adaylık kararını teşkilattan gelen talepler doğrultusunda verdiğini belirterek “Aydın sevdalısıyım. Türkiye"nin Lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan"ın Genel Başkanlığı"nı yaptığı AK Parti"den milletvekili olarak Aydın"a ve Aydınlılara hizmet etmek istiyorum. Memlekete hizmeti ön planda tutan, Aydın"ı hak ettiği noktalara taşımayı hedeflemiş biri olarak daha etkin bir rol üstlenmek için böyle bir göreve talip oldum” dedi.
1972 Denizli Çal doğumlu olan Biyolji öğretmeni ve aynı zamanda yaklaşık 300 kişinin çalıştığı bir işletmenin sahiplerinden olan Cengiz Altıntaş, evli ve 3 çocuk babası. 5 yıllık memuriyet hayatının ardından eğitim aldığı öğretmenlik sektöründe serbest çalışan ve kurduğu dershanelerde öğretmen ve idareci olarak görev yapan Cengiz Altıntaş, öğretmenlik ve işletmecilik tecrübesinin yanında çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu ve öğretmen oluncaya kadar çiftçilik yaptığını belirtti.