Altınkum Mahallesi Yalı Caddesi üzerinde bir grup esnaf gece sokak lambalarının yanmaması isyan ederken, Yalı Caddesindeki çalışmaların sürmesi nedeniyle iş yapamamaktan şikâyetçi oldular. Vali Konağı ile Medusa Disco arasında kalan esnaflar yaz aylarına gelinmesine rağmen sokaklarında gece lambalarının bulunmadığını ve bu sebeple sokaklarının karanlık içinde kaldığını belirterek AYDEM’i şikayet ettiler. Geçen yıl Eylül ayında sokak lambalarının söküldüğünü belirten esnaflar; “Elektrik yok, lambalar yanmıyor, AYDEM neden buranın aydınlatmasını yapmıyor; iş elektrik borcuna gelince hemen tebligat yapanlar neden burayı aydınlatmıyor. Zaten işlerimiz çok iyi değil; Bu alan sit alanıymış, terki yapılmamış diyerek esnaf oyalanıyor. Yaz geldi, işyerlerimiz akşamda açık ama karanlıkta kimse bu sokağa çıkmıyor. Elektrikler ne zaman gelecek? Faturamı ödenmediğinde kapımıza dayanan AYDEM neden bu elektrikler için çare aramıyor? Bunun sorumluları kim? Bıktık artık biz bu tür sorunlarla uğraşmaktan” sözleriyle dert yandılar.

“İŞLERİMİZ KÖTÜ”
Yalı Caddesi üzerinde çalışmaların sürmesi nedeniyle iş yapamadıklarından da yakınan esnaflar, “Görüyorsunuz Mayıs ayı bitecek çalışmalar sürüyor; Gündüz bile turist gezmiyor. Ne zaman iş yapıp para kazanacağız. Yanımızda eleman bile durmuyor. Marmaris’te Bodrum’da esnaf müşteriye oturtacak yer bulamıyor biz akşama kadar sinek avlıyoruz. Böle bir manzara ortam da iş yapamıyoruz. Bu durum restaurant, bar ve diğer işyerleri içinde geçerli” diye konuştu.

“FİYATLAR TUTARSIZ”
Esnaflar ayrıca işyerlerinde fiyatların tutarsız olmasından dolayı da zarara uğradıklarını belirterek “Altınkum’un merkezinde restaurantlar, kafeler 4 TL’ye bira satıyor. Zaten bakkalda markette fiyat 3,5 TL, nasıl para kazanıyorlar. Her işletme kafasına göre fiyat beliliyor. Serbest Pazar var diye de bu şekilde olmaz ki; Didim’de odalar ne işe yarıyor. Bu konuda çalışma yapmaları lazım; Bu komisyon oluştursunlar ve fiyatlar tek olsun. Herkes rte buna uysun; zaten işlerimiz kötü bir de fiyatlar düştü mü daha da kötü duruma geleceğiz. Oda başkanlarına da bu konuda duyarlılık ve çalışma bekliyoruz” diyerek, Oda yönetimlerine çağrıda bulundu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg