Hacca gitmesi ve orada giydiği kıyafetlerle ilgi odağı olan ünlü manken ve dizi oyuncusu Yaşar Alptekin, Aydın'da katıldığı "Yeniden Doymak" adlı konferansta namazın önemini anlattı.
Aydın'da yayın yapan Menderes Gazetesi'nin davetlisi olarak gelen ünlü manken ve dizi oyuncusu Yaşar Alptekin, öğle namazını Beycamii'nde cemaatle birlikte kıldı. Namazın ardından İstasyon Meydanı'nda gazetenin imtiyaz sahibi Ertan Gökçe ile birlikte imza gününe katılan Alptekin, "Namazla Yeniden Doğdum" adlı kitabını alan hayranlarına imza dağıttı. Genç-yaşlı, kadın-erkek hayranlarıyla tek tek selamlaşan ve bazılarıyla da kucaklaşan Alptekin, hayranlarıyla birlikte fotoğraf çekti. Gün boyu çeşitli
ziyaretlerde bulunan Alptekin, akşam saatlerinde Hüseyin Aksu Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yeniden Doğmak" adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı konferansta yaklaşık 2 saat konuşma yapan ünlü sanatçı, büyük bir dikkatle dinlendi.
Nüfus kağıdında 47 yazmasına rağmen kendisini namaz ile tanıştığı yıl olan 2004 yılında doğmuş olarak kabul ettiğini ifade eden Yaşar Alptekin, bu nedenle 5 yaşında olduğunu söyledi. Namaz kılmak için gittiği camilerde bazı kişilerin batan bir gemiden kaçarmışçasına camiyi terk etmelerinin kendisini şaşırttığını belirten Alptekin, "Zira ben namazımı ilk ve son namazımmış gibi kılıyorum. Son namazım gibi kılıyorum çünkü beni kapıda bekleyen Azrail varmış, namazım bittikten sonra beni alıp götürecekmiş
gibi haddimi aşmadan uzatabildiğim kadarıyla uzatmaya çalışıyorum bu önemli randevuyu. Ve görüyorum ki bazı ağabeyler yalnızca camilerde ve mescitlerde kamera varmış gibi davranıyor. Onlar namaz kılarken görüntüye alınıyor, namaz bitip dışarı çıkınca hurra dünyevi şeylere öyle bir kaptırıyorlar ki kendilerini şaşırıyorum" dedi.
Gün boyunca sürekli olarak abdestli kalmaya özen gösterdiği açıklayan Alptekin, "Abdestsiz nasıl camiye girebilirim. Ben ruhumu ve bedenimi hazırlıyorum o büyük buluşmaya. Ablalar iyi bilir bakkala ve markete giderken bile üstümüzü ve başımızı düzeltiyoruz. Alt tarafı bir gazete almaya gidiyorsun oysaki" diye konuştu.

- "NAMAZ USULÜNE UYGUN KILINMALI"
Namazın Allah ile insanların karşı karşıya geldiği büyük buluşma olduğuna dikkat çeken Alptekin şöyle konuştu;
"Büyük buluşmaya gidiyoruz ağabeyler, ablalar. Bir dahası olmaya bilir. Yaşantımız kıldığımız ve kılacağımız namaz arasındadır. Diyelim ki öğleni kıldık, ikindiyi kılacağız; kıldığımız namaz ile kılacağımız namaz arasında bir hayatımız var. Sadece o kadar, başka yok. Bazen görüyorum, ben daha ikinci rekattayken ağabeyler bitirmiş dördüncü rekatı camiyi terk edip gidiyor. Nasıl bu kadar hızlı kıldın bu namazı? Bu kadar hızlı nasıl okudun bu duaları ya? Nasıl bitirdin? Anlayamıyorum. Anlayamıyorum
gerçekten ağabeyler ablalar. Ben sizinle konuşurken hızlı ve abuk sabuk konuşsam anlayabilir misiniz? Sen nasıl o kadar hızlı okudun o duaları, ne hayır bekliyorsun okuduğun duadan?"