Basın toplantısı düzenleyen Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, referandumun uluslararası anlaşmalara ve Irak anayasasına aykırı olduğunu ifade etti.

BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşları bu duruna net tavır göstermemekle suçlayan Mican şöyle devam etti:“Kurulmak istenen bu ikinci Siyonist devletin amaçları açık bir şekilde çizmiş oldukları sözde haritadan bellidir. Bu hem ülkemiz için hem de Türkmeneli için büyük bir tehdittir ve bu coğrafya bizim bin yıllık ata toprağımızdır. Şu an oradaki soydaşlarımız, akrabalarımız vahşice planlanmış büyük bir soykırım ve katliamlara karşı karşıyadır. Türkmen kardeşlerimizin hiçbir şeklide can ve mal güvenlikleri yoktur.”

Alperenler Kerkük yolcusu

Mican, ‘soydaşlık ve akrabalık görevlerini yerine getirmek üzere’ Kerkük’e gideceklerini belirterek “Fiilen kardeşlerimizin yanında olmak için gönüllü 200 kişiden oluşan öncü birliğimizle 5 Ekim’den sonra Kerkük’e gideceğiz. Canımızla, malımızla kardeşlerimizle birlikte mücadelemizi sürdürecek, Barzani’ye Türk’ün gücünü göstereceğiz inşallah” diye konuştu.

Türkiye, Türkmen kentlerinin dahil edildiği referanduma karşı çıkıp askeri seçenğin gözardı etmezken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 5 bin ülkücünün Kerkük’e gitmek için hazır olduğunu söylemişti.

Alperenler, milliyetçi-muhafazakar Büyük Birlik Partisi’ne yakın.