Almanya'da, çok sayıda siyasetçinin ve tanınmış kişinin  kişisel bilgilerinin çalınarak sosyal medyadan paylaşılması ile ilgili Heilbronn  kentinde yaşayan 19 yaşındaki Jan Schürlein'in evinin arandığı bildirildi. 

Federal Kriminal Dairesinin (BKA) Twitter hesabından yapılan  açıklamada, Frankfurt Savcılığı İnternet ve Bilgisayar Suçlarıyla Mücadele  Merkezinin (ZIT)  talimatıyla  BKA'nın konuyla ilgili soruşturmayı üstlendiği  belirtildi.

Bu kapsamda, Heilbronn kentinde dün bir kişinin evinin  arandığı, bu  kişinin ise olayda tanık olarak geçtiği ifade edilen  açıklamada, kişisel  bilgilerin ifşa edilmesinden etkilenenlerin federal hükümetin ve eyaletlerin  koordinasyonunda bilgilendirilmeye başlandığı aktarıldı.

Televizyon Kanalı ARD'de yayımlanan "Kontraste" programı ve RBB  radyosunda yayınlanan haberde, Heilbronn kentinde evinde arama yapılan kişinin 19  yaşındaki Jan Schürlein olduğu bildirilerek, aramalarda birçok elektronik eşyaya  el konulduğu ifade edildi.

Schürlein'in, siyasetçilerin ve ünlü kişilerin bilgilerini Twitter  hesabından paylaşan ve kendisini "Orbit" alarak adlandıran kişiyle irtibatta  olduğunu aktardığı kaydedildi.

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sören Schmidt de Berlin'de yaptığı  açıklamada,  konuyla ilgili bugün İçişleri Bakanı Horst Seehofer, BKA Başkanı  Holger Münch ve Federal Güvenlik ve Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Arne  Schönbohm ile görüşeceğini belirtti.

Almanya'da 3 gün önce Başbakan Angela Merkel ve Federal Meclis Başkanı  Wolfgang Schaeuble'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi ve tanınmış  kişinin kişisel bilgilerinin bir Twitter hesabından paylaşıldığı ortaya çıkmıştı.

Çalınan ve sosyal medyadan paylaşılan bilgiler arasında, kimlik  fotokopileri, cep telefonu numaraları, ev adresleri, özel fotoğraflar ve mesajlar  gibi kişisel bilgiler yer aldı. Bilgilerin nasıl ele geçirildiği konusunda  güvenlik birimleri tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.