Dünyada yaşıtı pek az olmasına rağmen, o halen torunlarından daha küçük 18’lik delikanlılarla inşaatlarda çalışan Namı Diğer İnşaatçıların Piri Ali Usta, sağlığını çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. 
Günümüz insanlarının yanlış beslenme ve tembellik nedeniyle 40 yaşından sonra ihtiyarlamaya başladığını belirten 84 yaşındaki Ali Karademir, sağlıklı yaşam için çalışmanın şart olduğunu belirtti. Hayattaki en büyük zevklerinden birinin inşaatlarda çalışmak olduğunu belirten Ali Karademir, “1927 yılında doğmuşum. 1945-46 yıllarında inşaatlarda çalışmaya başladım. O zamanlar makine olmadığı için her şey insan gücüyle yapılır, betonlar kova ile taşınıp dökülürdü. Her geçen gün teknoloji ile birlikte inşaatçılık sektörü de gelişti. Benim kuşaklarım çoktan emekli oldu, hayatta kalan oldukça az. Daha sonra bu mesleğe başlayanlar da emekli oldu, ancak işi bırakan güçten takatten kesildi. Fakat ben çalışmayı hiç bırakmadım. Şu anda en küçüğü 24 yaşında 12 torunum var. Bunlar arasında doktor olan bile var. Ancak herkes kendi işini yapıyor. Ben inşaatçıyım, torunumdan daha küçük gençlerle çalışıyorum. İşimi çok seviyorum ve inşaatta çalışıp çimento demir kokusunu aldıkça daha da gençleşiyorum” dedi. 
“ÇALIŞMAZSAM HASTA OLUYORUM”
70 yaşını geçtikten sonra birkaç defa çocukları ve torunlarının ısrarı ile inşaat işçiliğini bıraktığını bırakmayı denediğini ancak işe gitmediği günlerde çok ciddi rahatsız olduğunu belirten Çineli Ali Usta, “Atalarımız boşuna dememiş, ‘Çalışan demir paslanmaz’ diye. İşe gitmezsem hemen kendimi kötü hissediyorum. Çalıştığım zaman benden mutlusu ve sağlıklısı yok. Bu nedenle işime devam ediyorum. Allah Sağlık verdiği müddetçe ölünceye kadar inşaatçılığa devam edeceğim” dedi.