Albeyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılından beri jeotermal konusunda, gerek makine mühendisleri odası olarak gerek Türk Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) olarak Aydın için uğraş verdiklerini ifade etti. 
     Bu çabalarıyla Aydın'ı ülkenin öz sermayesi niteliğindeki jeotermalle ısıtılmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Albeyoğlu, şunları kaydetti: 
     ''Geçmişte bunu yapacağız diyen milletvekilleri, sonradan bazı nedenlerle bu işten biraz soğudu. Ancak şu anda yeni bir takım beklentilerimiz var. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un bazı demeçleri var. 'Aydın jeotermalle ısıtılabilir. Bu kaynaklar 550 bin konuta yetebilecek kapasitede görünüyor' gibi basından okuduğumuz mesajları var. Bu bizleri umutlandırdı. Yeni dönemde, yeni hükümetin kurulmasıyla Aydınlı milletvekillerimizin her birisinin kapısını çalmak ve TMMOB Aydın Temsilciliğinde yapılacak bir toplantıya çağırarak, Aydın'ı enerji şehiri yapma arzusunda olduğumuzu anlatmak istiyoruz.'' 
     Albeyoğlu, Aydın'ın bir tarım ve tarihi değerlere sahip bir turizm şehiri olmasının yanında, enerji şehri de olduğuna işaret ederek, ''Yeni dönem Aydın milletvekillerinden ilimiz yararına olan projelerde ortak hareket etmelerini bekliyoruz'' dedi.