Aydın İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, halen eğitim öğretim yapılmayan eski Yedi Eylül İlköğretim Okulu binasındaki iddialarla ilgili olarak ''Boş durumdaki eski okul binanın 'fuhuş ve tinerci yuvası oldu' diye bir şey yok'' dedi. 
     Aktemur, Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ile Aydın Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bölgesel bir gazetede hafta sonu yayınlanan bir haberde, eğitim öğretim yapılmayan eski Yedi Eylül İlköğretim Okul binasında ''fuhuş yapıldığı ve okulun tinerci yuvası olduğunun'' iddia edildiğini belirtti. 
     Söz konusu eski okulun Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Aydın Belediyesi'ne devri ile ilgili protokol çalışmalarının devam ettiğini aktaran Aktemur, bununla ilgili olarak Aydın İl Genel Meclisi'nde alınan kararda eksik ve belirsizlik olması nedeniyle, İl Genel Meclisinin Nisan ayı toplantılarında, yeni bir karar alınacağını söyledi. 
     Aktemur, protokol gereği yıkılacak okulun pencere, kapı ve demir korkuluklarının sökülerek, yıkıma hazır hale getirildiğini dile getirerek, sökülen pencere ve kapıların Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı köy okullarında, demir korkulukların ise Aydın Müzesi'nde kullanıldığını ifade etti. 
     ''Okul, 'fuhuş ve tinerci yuvası oldu' diye bir şey yok'' diyen Aktemur, yayınlanan haberin doğru olmadığını belirtti. 
     Aktemur, okulun boş olduğu ve yıkım işlemlerinin başlatılabileceği yönünde 23 Mart tarihinde Aydın Belediyesi'ne yazı gönderdiklerini, belediyenin de ''Bize ait olmayan binayı yıkamayız'' şeklinde bir cevap yazısı gönderdiğini kaydetti. 
     Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt da, okulla ilgili olarak şu ana kadar kendilerine hiç bir şikayet gelmediğini, söz konusu olun önünde sürekli bir polis ekibinin beklediğini, iddia edilen olaylarının olmadığını söyledi.