Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından getirilen standartlarla ilgili açıklama yapan Akşit, globalleşen dünyada bilgiye çok kolay ulaşılabildiğini ve esnafların kendi ve çocuklarının geleceği için günlük hiç olmazsa 15 dakika kitap okumalarını istedi.
Okuyan kişilerin sosyal yaşantının yanında iş yaşantısında da kendini daha çabuk geliştirdiğini ifade eden Akşit, Aydın"daki birçok lokanta, pideci ve dönercinin müşterisinin durumuna göre özel mönü bile hazırladığını kaydetti.
TESK tarafından daha önce yapılan Manikürcü ve Pedikürcü standartlarına ek olarak “Dönerci, Kebapçı ve Pideci” standartlarının da resmi gazetede yayımlandığını kaydeden Akşit, Standarda göre, dönerci, pideci ve kebapçılar kullandıkları baharatları, araç, gereç ve ekipmanları çok iyi tanıyarak, bir diyetisyen gibi bilgili olmanın yanı sıra tutum ve davranışları ile örnek olacaklarını kaydetti.
Son yapılan Dönerci, Pideci ve Kebapçı standartları ile ilgili merkez tarafından yapılan açıklamayı yerelde de paylaşan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, meslek standartlarının iş yaşamında istihdam edilecek kişilerin sahip olması gereken bilgiyi ortaya koyduğunu ifade ederek, “Bu dokümanlar özellikleri ile iş yaşamı ve eğitim yaşamı arasında önemli bir köprü işlevi görmektedir. Bu hazırlanan standartlar doğrultusunda gerekli ustalık belgesine sahip olmak için öncelikle Dönerci, Pideci ve Kebapçılarımız kullandıkları araç, gereç ve ekipmanlarını iyi tanımaları gerekmektedir. Öncelikle iyi bir usta; kullandığı araç, gereç ve ekipman bilgisine, baharat ve et çeşitleri ile özelliklerini bilecek. Diyet bilgisi, depolama teknikleri bilgisi olacak. Teorik bilgilerin yanında pratik bilgiler de çok önemli. Bu konuda ülke genelinde bir standart oluşturuluyor. Ancak Aydın"daki esnafımızın bu konuda iyi olduğuna inanıyorum. Mesela bizim lokantalarda ustalarımız her müşterisini iyi tanır. Kimin ilaç kullandığını, kimin ağır işte çalışıp daha çok kalorili yemek yemesi gerektiğini benim esnafım bilir. Hatta kişiye özel mönü bile çoktur. Bunun yanında mesleki etiklerin yanında içimiz kan ağlasa bile "güler yüzlü" olmak gibi bizim esnafımızın bir vecibesi daha vardır. Aydınlı esnaflarımızın bu vecibeleri yerine getireceğini inanıyoruz” dedi