Öğretmen evinde verilen yemekte buluşan partililere Kültür ve Turizm eski Bakanı Aydın Milletvekili Atilla Koç, Milletvekili Ahmet Ertürk"de eşlik etti.
Birlik ve dayanışma yemeğinin açılış konuşmasını yapan AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ali Ertürk, Nazilli Belediye Başkanlığı için bir, İl Genel Meclisi Üyeliği için 5 ve Belediye Meclis Üyeliği için 31 adaylarının olduğunu ifade ederek “Belediye Başkanlığı için adayımız Mehmet Gacar"dır. İl Genel ve Belediye Meclisi için adaylarımız ise belirlenme aşamasındadır. Bizler burada Allah rızası için görev yapıyoruz. Nazilli"yi en iyi şekilde temsil edecek en iyi adayları tespit etmek zorundayız. Bu tespitlerde hatamız olursa da affedilmeyi talep ediyoruz. Önümüzdeki 29 Marta kadar kalan 57-58 günde çok çalışacağız. 59 köy ve 2 beldede partimizi en iyi şekilde anlatarak "durmak yok yola devam" sloganımızla hep birlikte yola çıkacağız” dedi.
Belediye Başkan Adayı Mehmet Gacar da, 2007 yılında 19 bin oy alan partilerinin bu başarıdaki mimarlarının büyük bir özveri ile çalışan teşkilatı olduğunun altını çizerek “Öncelikle hepinizi alkışlıyorum. Kendilerine şükran borçlu olduğum teşkilatımdan yine aynı özveriyi partimiz için büyük önem taşıyan 29 Martta da bekliyorum. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çalışarak hizmet için Nazilli Belediye Başkanlığını alacağız. Hizmet kutsaldır. Hizmet verilmezse kutsiyet kalmaz. 19 Aralık tarihinde aday adaylığımı açıkladığım gün teşkilata çok önem verdiğimi belirtmiştim.30 Mart sabahı inşallah bu görevi alırsam öncelikle teşkilatıma danışarak hareket edeceğim. Danışmanın, ortak aklın ve istişarenin değeri çok büyüktür. Ortak alınan kararlar daha bereketli ve hayırlı olur. Dün ne diyorsak yarın da aynısını diyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde aşılamayacak engel yoktur. Ortak akıl tüm engelleri aşar. Allah nasip ederse el ele, gönül gönüle hep birlikte başaracağız. Bu seçimler bir nevi referandum seçimleri olacaktır. Her güzel şey Türkiye için dememiz lazım” diye konuştu.
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, değerli adayları olan Mehmet Gacar"ın Nazilli için değerli hizmetler vermek için belediye başkanı olacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Türkiye"de 7 ilde Cumhurbaşkanlığı için yapılan referandumda hayır oyu kullanıldı. Bunlardan biri Aydın"dır. Bunun sonucu olarak Aydın bakanlığını kaybetti. Ankara"da yapılacak olan birçok işimiz bu hayır nedeniyle 2. plana itildi. Bundaki sebepte teşkilat olarak referanduma gereken önemi vermememiz olmuştur. Teşkilatın önemi burada bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ankara"daki prestijimizi tekrar kazanmak için bu seçimlerde teşkilatımıza büyük görevler düşüyor. Sizlere güveniyorum. Hep birlikte bu zorlu görevi başaracağız”