AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Aydın Belediyesi'nin su faturalarına yansıyacağını duyurduğu 10 liralık artışla ilgili olarak AKP ve CHP arasındaki tartışmalar devam ediyor.

TEZCAN NE DEMİŞTİ?

CHP'li Milletvekili Bülent Tezcan: “Aydın Belediyesi AKP’li Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararlarını uyguluyor.”

Bülent Tezcan, CHP İl binasında partinin İl Başkanı Hulusi Şahinci, Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş ve partililerin de hazır bulunduğu bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda “AKP Aydın Belediyesi ile milletvekili düzeyinde ilgilenmeye başladı. Aydın’a Büyükşehir yapma sözü vererek belediyeyi almanın hesabını yapıyorlardı ama belli ki Aydın Belediyesinin CHP’de kalacağını fark ettiler. Ateş bacayı, korku paçayı sardı” diyen Bülent Tezcan, AKP Aydın milletvekili Mehmet Erdem’in su faturalarındaki artışı “keyfi bir uygulama” olarak yansıttığını ifade ederek “ Mehmet Erdem iftira atıyor. Su faturalarındaki artışın sebebi Aydın Belediyesi değil, doğrudan AKP hükümetidir. AKP hükümeti 2006’da Çevre Kanunu’nun 11. maddesinde yaptığı değişiklik ile altyapı maliyetlerinin halka ödetilmesi esasını getirdi. 27 Ekim 2010 tarihinde de çıkardıkları yönetmelik ile de sistem maliyetinin tamamının tarifeye yansıtılmasını ve ‘kirleten öder’ kriterini benimsediler. Üstelik bu yönetmelik belediyelere insiyatif tanımıyor.

Yönetmeliğin belediyeleri “Yükümlü kuruluş” olarak tarif ettiğine değinen Tezcan “Bunun anlamı şudur: Eğer bu yönetmeliğe uymazsan nasıl İzmir Belediyesi’ne müfettiş yollayıp zimmet çıkardıysam sana da gönderirim diyorlar. Atık su tesisi maliytinin su faturalarına yansıtılması kararı 16 Kasım 2011’de belediye meclisinden oy birliği ile geçti. Sekiz AKP’li üyenin altısı toplantıdaydılar. Onlar da kabul oyu vermişler; hatta bazıları yönetmeliği destekleyen konuşmalar yapmışlardır” dedi.

Mehmet Erdem’e kanun teklifi çağrısı

Tezcan, AKP’li vekil Mehmet Erdem’i uygulamanın kaldırılması için birlikte kanun teklifi vermeye çağırdı. Tezcan şöyle konuştu: “Mehmet Erdem samimi ise, gerçekten vicdani rahatsızlık duyuyorsa gelsin birlikte kanun teklifi verelim. Teklifi ben hazırlayayım, sorunu o çözmüş olsun; zararı yok ama samimiyse çağrıma uysun. Teklife gerek yok diyorsa da gitsin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yönetmeliği iptal ettirsin.”

MEHMET ERDEM, YORUMLA CEVAP VERDİ!

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP'li Tezcan'ın açıklamalır sonrasında Aydınpost'taki haberin altına yorum ekleyerek yanıt verdiği görüldü. AKP'li milletvekili Mehmet Erdem, yorumunda şu ifadelere yer verdi:

 

aydin'da 10tl,denizli'de4 tl NEDEN???????
mehmet erdem
Sn Tezcan,ayni kanun ayni yonetmelik ama uygulamada farklilik...Alt limit Aydin'da 10tl aliniyor,Denizli'de ise 4tl...NEDEN???????? Ayrica,belediye meclisinde 10tl karari alinmiyor,belediye baskanina hesaplamasi icin yetki verilmesi karari aliniyor.Ve Sn Cercioglu alt limit olarak 10 tl hesap ediyor.Cunku halki dusunen bir anlayisla hesap yapilmiyor.Halktan nasil fazla para toplariz da secime kadar goz boyamak adina birkac yatirim yapariz hesabi var. Zaten su fiyatlarina son yapilan zamlarla Turkiye'nin en pahali suyunu Aydinlilar kullaniyor.Sn Tezcan siz milletvekili olarak halkin haklarini niye savunmuyorsunuz?Niye Sn Cercioglu'nu uyarmiyor sunuz?Suya 3-4 kat zam yapilmasini oh guzel oldu mu diyor sunuz.Sn Cercioglu suya yaptigi zamlari dusursun ben de kanun degisikligini imzalayayim...
 
İŞTE MEHMET ERDEM'İN HABERE BIRAKTIĞI O YORUM

91.20120125094436.jpg