“AKP, oyların yüzde 47"sini kazanmış olmanın kendisine istediğini yapma hakkının verdiği gibi davranıyor” görüşünü dile getiren gazete, “AKP, eğer yasalar hoşuna gitmiyorsa onları değiştirir. Bu kabiliyet tek başına hukuk üstünlüğüne bir tehdittir” diye yazdı.

Türklerin hukuk üstünlüğüne olan inancının tehlikeye atıldığı öne sürüldü. Washigton Times gazetesi, başyazısında AKP hakkındaki kapatma davası ve “Ergenekon” soruşturmasına dikkat çekilerek “İnsanların hukuk üstünlüğüne olan inancı tehlikeye atıldı” yorumunu yaptı. “AKP, oyların yüzde 47"sini kazanmış olmanın kendisine istediğini yapma hakkını verdiği gibi davranıyor” görüşünü dile getiren gazete, “AKP, eğer yasalar hoşuna gitmiyorsa onları değiştirir. Bu kabiliyet tek başına hukuk üstünlüğüne bir tehdittir” diye yazdı.

Washington Times gazetesince yayınlanan “Türkler, Ankara"ya olan inancını kaybediyor” başlıklı, Tülin Daloğlu imzalı başyazısında AKP hakkındaki kapatma davası ve “Ergenekon” soruşturmasına dikkat çekilerek “İnsanların hukuk üstünlüğüne olan inancı tehlikeye atıldı” denildi.

AKP"nin Başsavcıyı hukuki meselelere siyaseti karıştırmakla itham ederken “Ergenekon” konusunda halktan hukuka saygı göstermesini istediğini kaydeden gazete, şunları yazdı:
“Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi vakasında mağdur rolünü oynuyor. Ancak bir mağdur değil. O Başbakandır ve AKP, davaya sakin bir biçimde yanıt vermeliydi. Kendine güvenen bir hükümet, hukuk üstünlüğü güçlü ve muktedir ise, hakkındaki suçlamalarla karşı karşıya gelmekte ve yenmekte zorluk çekmemeli”
Washington Times, Başbakan Erdoğan"ın kendisi ile aynı fikirde olmayanları “Demokrasi karşıtı karanlık güçler olmakla suçladığı”nı öne sürerken de “Ancak tüm demokrasiler birbirine benzemez ve AKP, oyların yüzde 47"sini kazanmış olmanın, kendisine istediğini yapma hakkını verdiği gibi davranıyor” yorumunu yaptı.

AKP"nin kapatılma riski ile karşı karşıya olan tek parti olmadığını, DPT hakkında da kapatma davanın açıldığını vurgulayan gazete, ancak bu partilerin kesin olarak Anayasa Mahkemesince kapatılacağı anlamına gelmediğini belirtti.

ABD"li gazete, Başbakan Erdoğan"ın takındığı tutumu irdelerken de Erdoğan"ın Abdullah Gül"ün cumhurbaşkanlığı adaylığına büyük bir destek verdiğini, Bakanlar Kurulu"nun önde gelen üyelikleri için baş örtülü eşleri olan kişileri seçtiğini, Türk toplumunda “hassas” bir konu olan türban yasağını da kaldırdığını kaydetti.

AKP"nin henüz yeni anayasa taslağını sunmamasına karşın hakkında kapatma davasının açılması üzerine anayasayı değiştirmekten söz ettiğini, değişiklikleri yapacak kadar da çoğunluğunun bulunduğunu belirten gazete, “Başka bir deyimle AKP, eğer yasalar hoşuna gitmiyorsa onları değiştirir. Bu kabiliyet, tek başına hukuk üstünlüğüne bir tehdittir” görüşünü dile getirdi.

-“AKP'NİN TARZI HAYAL KIRIKLIĞI”
Washington Times, Türk halkının yeniden Erdoğan"ı türbanı hükümetin ana maddesi haline getirmesi için seçmediğini, ele alınması gereken daha acil ekonomik sorunların bulunduğunu belirterek Erdoğan"ın anayasa konusunu görüşmek üzere CHP"ye el uzatmasının yardımcı olacağını yazdı.

Türkiye"nin gerçekten anayasa değişikliklerine ihtiyacının olduğunu savunan gazete “Ancak Sayın Erdoğan"ın hareket etme tarzı, ülkeyi birleştirmiyor. Ülke olağanüstü bir biçimde bölündü, polarize oldu ve bunun sorumluğunu üstlenmeli” yorumunu yaptı. Washington Times başyazısını şöyle tamamladı:
“Hangi tarafta olursa olsunlar, Türkler, ülkelerinin geleceği konusunda umutlu hissetmekten çok korkuyor ve karamsar. Bir zamanlar çok eskilere dayanan tarihlerinden ve yönetme bilgilerinden gurur duyan Türkler, bugün AKP"nin devlet kurumlarını ele alma tarzı nedeniyle allak bullak ve hayal kırıklığına uğramış durumda.”
ANKA