Atay yaptığı açıklamada “Fatih Atay"ın tören alanındaki davranış ve söylemleri bayram sevincine gölge düşürmüştür. Fatih Atay bu ayıbını telafi etmeli, valimizden ve halkımızdan özür dilemelidir” dedi.
Atay, “Bayramlar birlik ve beraberliğin pekiştiği , kardeşlik duygusunun en üst düzeyde yaşandığı çoşkuyla , sevinçle kutlanan önemli günlerdir.Sayın Fatih Atay"ın tören alanındaki davranış ve söylemleri bayram sevincine gölge düşürmüştür.
Sayın Fatih Atay"ın şahsi meseleleri kendisini bağlar. Kişi veya kurumlar ile ilgili sorunları var ise çözümü hukuki platformlarda araması icap eder. Bunun yanı sıra başka platformlarda çözüm aramaya yönelik söylemleri talihsiz açıklamalardır. Siyaseten var olma mücadelesi ve hırsı ; bir ildeki en yüksek devlet yöneticisi olan , devletin ve hükümetin temsilcisi olan il valisi üzerinden siyaset yapma hakkını kimseye vermez. Hele de yükse sesle bağırarak hakaret etme hakkını hiç vermez .Temsil makamındaki siyasetçilerin bu ve benzeri hasletlerinden arınmaları ve kurtulmaları gerekir.Tüm Türkiye de 7 den 70 e coşkuyla ve gururla kutlanan bir bayram gününde , Aydınımızın Türkiye gündemine bu şekilde taşınması utanç vericidir. Sayın Fatih Atay bu ayıbını telafi etmeli, valimizden ve halkımızdan özür dilemelidir” diye konuştu.