Şike soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Adalı ve Havutçu’nun suçsuz çıkacağına inanan Demirören, TFF binasına giderek 12 Mayıs’ta kazanılan kupayı iade etmek istediğini Aydınlar’a iletti, bu onurlu davranış kamuoyundan alkış aldı
 
TÜRKİYE’DE patlak veren şike soruşturmasında 2. dalganın kurbanı olan Beşiktaş, yaşanan gelişmelere hâlâ inanamıyor. İstanbul BŞ ile oynanan ve oldukça zorlu geçen bir 120 dakikanın ardından kazanılan Türkiye Kupası finalinde şike yaptıkları gerekçesiyle tutuklu yargılanan futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu’nun bu işin içinde olmasına imkân vermeyen başkan Yıldırım Demirören, sıkıntılı bir gün geçirdi.
 
KULÜBÜN zan altında kalmasının, Beşiktaşlı duruşuna verilen zararın maddiyatla ölçülemeyeceğini düşünen siyah-beyazlı kulübün 1 numarası, ortaya çıkan şaibe ortamından en çok rahatsız olan isim.. Taraftarın ve camianın girdiği şokun içinden çıkabilmesi ve yönetimin 1 asrı aşkın süredir olduğu gibi ‘şerefli’ olduğunu gösterebilmesi için dün öyle bir adım attı ki Demirören, bırakın futbol tarihimizi, dünyada bile görülmemiş bir ‘hamle’ yaptı.
 
OLUMLU BAKTI
 
SABAH saatlerinde başlayan telefon trafiği, gelen eleştiriler ve medyada çıkan haberlere morali bozulan Demirören, hemen kararını vererek Türkiye Futbol Federasyonu binasına giderek Mehmet Ali Aydınlar’la görüştü.. Aydınlar, Demirören’in kendisini şike soruşturmasıyla ilgili aradığını düşünürken siyah-beyazlıların patronu, kimsenin tahmin bile edemeyeceği teklifini yaptı: “Başkan biz bu kupayı geri vermek istiyoruz. Bu süreç tamamlanıp, arkadaşlarımız aklandığında kupamızı geri alırız.”
 
BU teklif karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Mehmet Ali Aydınlar’ın, bu teklifin gerçek olduğunu anlamasının ardından bu fikre sıcak baktığı ve olumlu cevap verdiği öğrenildi. Şimdi yönetim, TFF’ye Türkiye Kupası’nı iade edecek!