Burada evine ders çalışmak için davet ettiği arkadaşlarıyla birlikte terasa çıkan Yıldız Y. (10) arkadaşlarıyla birlikte ders çalışmaya başladı. Ders çalışırken kısa bir ara veren çocuklar terasta oynamak için kalkarken bir anda evin bacası devrildi. Bacanın altında kafası kalan talihsiz çocuk ağır yaralandı. 

Arkadaşlarının imdat çağrıları üzerine evin terasına çıkan aile çocuklarını kanlar içinde buldu. Hemen aşağı indirilen talihsiz çocuk komşuları tarafından özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve kafatası tamamen parçalanan Yıldız Y. burada yapılan bütün müdahalelere kurtarılamadı. Hastanede kızının ölüm haberiyle sarsılan anne Ayşe Fatma Y. hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışan kadın ağıtlar yaktı. 

Öte yandan olay yerine gelen polis incelemelerde bulundu. Talihsiz kızın ayakkabılarının yıkılan baca altında kaldığı gözlenirken ders çalıştığı defter, kitap, kalem ve kalemliği evin terasına saçıldı.