Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Necdet Çokhamur ise yaptığı açıklamada, yeni düzenleme ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ortaklaşa çalışma içinde olduklarını belirterek, kamu spotu hazırladıklarını ifade etti.
Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ yaptığı açıklamada 1 Temmuz’dan itibaren ekmeğin en az 250 gramdan başlayarak 50’şer gram artırılarak üretileceğini belirtti. Akdağ, “Keşke ekmeğimiz 200 gramdan üretilmeye başlansa. Böylece israfı önlemiş oluruz. Fiyatlar zaman zaman inip çıkıyor. Artık fiyatlara uyum gelecektir. Aydınlılar için her zaman hizmet vermek zorundayız. En iyi şartlarda hizmet vermeye çalışacağız” diye konuştu.
Ekmek dolaplarının artık dükkanların içine alınacağını belirten Akdağ, “Vatandaşımızın konuya ilişkin duyarlılığı önemli” ifadesini kullandı.
Türkiye Fırıncılar Odası Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur ise, fırıncıların fiyatlar konusunda hassas olması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye Fırıncılar Federasyonu olarak fırıncılara hizmet verdiklerini kaydeden Çokhamur, “Bakanlığımız ile birlikte bir kamu spotu hazırlıyoruz. İsraf konusu çok önemli. Vatandaşımız özellikle bu konuda hassasiyet göstermeli” şeklinde konuştu. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png