Merkezi Mardin"de bulunan Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, AK Parti"den müracaat ettiği Mardin milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Merkezi Mardin"de bulunan Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Mardin"de görev yapan gazetecilerin katıldığı bir yemekli toplantıda; Memur Dernekleri Federasyonu tarafından şahsına tevdi edilen “İnsan Hakları ve Barış Ödülü”nün kendisine tevdi edilmesinin gurur verici bir durum olduğunu ifade etti. Aydoğan, gazetecilik alanında yaşadığı onuru siyaset alanına taşımak üzere AK Parti"den Mardin milletvekili adayı olmak üzere müracaatını gerçekleştirdiğini açıkladı.

Meslektaşlarının tebriklerini kabul etikten sonra konuşan MGC Başkanı Cemil Aydoğan, adaylığıyla ilgili meslektaşlarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yüz yıla aşkın bir süredir karanlık tertiplerle bu ülkeyi kan gölüne çeviren, askeri darbelerle demokrasiyi kendilerine göre şekillendirerek Türkiye halkını inim inim inleten Ergenekon terör örgütüne karşı bu iktidar tarafından cesur bir duruş sergilenmiştir. Bu demokratik duruş karşısında Ergenekon ve yandaş kurumları kayıplar vererek savunmaya geçmiştir.
Doğu ve Güneydoğuda ise birileri Kürt halkının çoğunluk olduğu coğrafyada özde şiddete dayalı bir sistemi, biçimsel olarak bir Kürt elbisesiyle Ergenekonvari bir sistemi hayata geçirmeye çalışmaktadır. Bu karanlık sistemlere karşı Türkiye, demokrasi güçleriyle beraber onurlu duruşuyla karşı koyan, barış ve kardeşliği bu ülkede amaç eden samimi ve cesur bir lider bulunmaktadır. Türkiye demokrasi mücadelesine, bir insan hakları savunucusu olarak siyasi bir sıfat ile destek vermek istiyorum. Kardeş kanını durdurmak, bu ülkede barış çabalarına aktif destek vermek amacıyla AK Parti'den aday adayı olduğumu beyan ediyorum.”