O kadar mücadelenin sonunda şimdi 1990’ların başına dönüyorsak demek ki siyaset kurumu görevini yapmıyor. Sorunun çözüm adresinin CHP olduğunu her yerde söyleyin. Kürt sorununda da, işsizlikte de, ekonomik krizde de aydınların, medyanın sorunlarında da çözümün adresi CHP’dir” dedi.
 
Sabırla dinleyeceğiz
 
CHP Gençlik Kolları’nın düzenlediği 1’inci Gençlik Sempozyumu, dün parti genel merkezinde yapıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, gençlerden halkın sorunlarını sabırla dinlemelerini istedi. Kılıçdaroğlu, “Sabırla dinleyeceğiz ki onun sesine ne kadar kulak verdiğimizi o da kavrayabilsin. Biz onun sesine, onun sazına kulak vereceğiz. Belki ilk aşamada başarılı olmayabiliriz, ama unutmayın Anadolu’da güzel bir söz var. İnat da bir murattır. İnatla direneceğiz” dedi.
 
Gençlerden tarihi iyi bilmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, “Tarihimizi, geçmişimizi bileceğiz. Ulusal bağımsızlık savaşını hangi koşullarda verdiğimizi bileceğiz. Askerlerimizin şehit olmadan önce camilerde gelip yatmasının anlamını bilmeyenlere, bunları nasıl çarpıtanlara anlatmasını bileceğiz” dedi.
 
Hükümet çelişkili
 
Hükümetten ekonomiyle ilgili çelişkili açıklamalar geldiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 26 Haziran’da Başbakan Erdoğan’ın Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde ekonomik krizle ilgili olarak “Arkadaşlar geçin bu işleri, Türkiye şu anda sağlam zeminde yürüyor, krizle mrizle işimiz yok” dediğini anımsattı. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’da ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ilgili kurumlara 3 ay önce her türlü kötü senaryoya hazır olmaları talimatı verdiğini açıkladığını anımsatarak “Açıkça Başbakan’ı yalanlıyor, sen yok diyorsun ama biz talimatı verdik diyor” dedi.
 
Sempozyumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Terörle mücadelede polisin daha aktif şekilde yer alması konusunda bir çalışma var. Bu çalışmaya nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna, “Terörle mücadele öteden beri hepimizin dikkatle izlediği bir konu. Hükümetin bu süreçte neden böyle bir yol izlediğini bilmiyoruz. Öyle anlaşılıyor ki AK PARTİ iktidar olduğu dönemde yaptığı açılımlarla ve uygulamalarıyla mücadele edemedi terörle. Herhalde yeni bir süreç başlayacak” karşılığını verdi. 
 
Kılıçdaroğlu, “Yani yeni bir özel harekât uygulaması mı var?” sorusuna, “O noktaya gelecek, görülen tablo bu” yanıtını verirken, bakanların açıklamalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “O ayrıntıları bilemiyorum ama açılım konusunda daha önce pek çok verilmiş sözler vardı ama bu sözler bugüne kadar yerine gelmedi. Yeni bir komisyon kurulduğu da ifade ediliyor. Daha önce Sayın Bakan, İçişleri’nden sorumlu olarak görev yaptığı dönemde 6 konuda araştırma komisyonu kurduklarını ifade etmişlerdi ama bu komisyonların çalışmalarının sonuçları ne oldu, o konuda topluma bilgi verilmedi.”
 
Çok faili meçhul oldu
 
“Özel harekâtçıların terörle mücadelede kullanılmasını 90’lara dönüş olarak nitelediniz, karşı mısınız buna” sorusuna da Kılıçdaroğlu, “O yıllarda yapılanlardan bir sonuç elde edilemedi, pek çok faili meçhuller oldu. Dolayısıyla o yıllara dönmek doğru değil” yanıtını verdi.
 
AK Partili konuklar
 
CHP Gençlik Kolları’nın dün düzenlediği 1’inci Gençlik Sempozyumu’na Ak Parti Gençlik Kolları MYK Üyesi Uğur Avşar ve AK PARTİ Gençlik Kolları Üniversite Komisyonu Üyesi Müjde Sakar da katıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Avşar ve Sakar’la tokalaştı. Sempozyumun açılışı sırasında yapılan saygı duruşunda bazı gençlerin sol yumruklarını havaya kaldırdıkları görüldü.
hürriyet