TBMM Genel Kurulu"nda, bütçenin tümü üzerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce"nin hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı. "Sayın Başbakan"ın çok sevdiği "çark etmek", "tornistan" sözcüklerine birkaç örnek vermek istiyorum" diyen İnce, şöyle dedi: "Füze Kalkanı Projesi gündeme geldiğinde "Düğme bizde olacak" daha sonra "Düğme NATO"da olacak" denildi. Bu da tornistana örnektir. Kendisine haksızlık etmeyeyim, Nobel Ekonomi Ödülü"ne aday gösterilmelidir bence. Millî gelir hesaplama yöntemlerini bir gecede değiştirerek her Türk vatandaşına 2 bin 354 dolar para kazandıran bir Başbakan yalnızca bizde vardır."

MEMLEKETTEN İNSAN MANZARALARI
"Memleketten insan manzaraları sunacağım" diyen İnce, şöyle dedi: "Nevşehir"in Kozaklı Akpınar köyünün sekiz aydır suyu elektrik borcu yüzünden akmıyor.

Şırnak"ta öğrenciler mum ışığında KPSS"ye girdiler. Ardahan"da öğrenciler at arabasıyla taşımalı eğitim görüyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde, engelli bir çocuğuna saçını süpürge eden anneyi önce "yılın annesi" seçtiler, daha sonra sendika değiştirmediği gerekçesiyle on kez sürgün ettiler. Sayın Başbakan on altı yaşında idam edilen Erdal Eren için gözyaşı döktü, ağladı ama AKP"li Esenyurt Belediyesi, Erdal Eren"i anma gecesi için salon vermedi. Bir buçuk yılda kırk dört ülkeye yetmiş bir ziyaret yapmakla övünen bir Devlet Bakanı. Eğitimin farklı iki tanımını dahi yapamayan bir Millî Eğitim Bakanı.Yumurta atan öğrenciden siyah ceketinin sol omzu kirlendiği için davacı olan Vakko bayisi Devlet Bakanı."
SALONDAN İTİRAZLAR YÜKSELDİ
İnce"nin sözüne AKP"li Soner Aksoy, "İktidara gelemeyen bir CHP" diye yerinden bağırarak tepki gösterdi.

"Milleti gelişmişlikte 83"üncü, kendisi 2"nci olan bir Başbakan. Lübnan"da katile "katil" deyip Bağdat"ta dili tutulan bir Başbakan" diye konuşan İnce, Başbakan"ı şu sözlerle eleştirdi: "Dünyanın en pahalı benzinini tükettiren bir Başbakan. "Sesimizi sadece millet keser" deyip milletin sesini polis copuyla kesen bir Başbakan. Telekom"u Lübnanlıya sattıktan sonra sultan gibi karşılanan bir Başbakan. İngiliz viski şirketlerinin 500 milyon dolarlık borcunu affedip Çayyolu"da içkili mekân bastıran bir Başbakan." İnce"nin sözlerine AKP"li Ahmet Yeni, "Siz bütçeden anlamaz mısınız, bütçeden?" diyerek yerinden bağırarak tepki gösterdi.

AKP"NİN TEPKİ GÖSTERDİĞİ SÖZLER
Başbakan"ı sert sözlerle eleştiren İnce, "Bir yakasında Kaddafi"nin İnsan Hakları Ödülü, öbür yakasında Yahudi Cesaret Ödülü, boynunda İslam"a Hizmet Ödülü"nü taşıyan bir Başbakan" sözleri ise AKP"li vekillerin tepkisini çekti. AKP"li Ahmet Yeni de, "Bütçeyle ilgili bir sözünüz yok mu, bütçeyle?" diye sordu
AKP"LİLER TEPKİ GÖSTERDİ-
"Yargıç devletine son deyip kadı devletini kuran bir Başbakan" diyen İnce, "Taksimetrede bile gece tarifesi yokken, sağlıkta gece tarifesi başlatan bir Başbakan" dedi.

İnce"nin sözlerine AKP"li Abdülkadi Kahya da, "Yüzde 48 oy alan AK Parti, onu da söyle. Kırk senedir iktidara gelemeyen CHP" diye yerinden bağırarak tepki gösterdi.

"YUMURTADAN ERGENEKON ÇIKARAN BAŞBAKAN"
Konuşmasında Başbakan"a yüklenen İnce, "Yumurtadan Ergenekon çıkaran bir Başbakan. Dumansız hava sahasında bir numara, yalansız hava sahasında son numara bir Başbakan. Kendi yurttaşlarını ABD ilaç şirketlerine kobay olarak kullandıran bir Başbakan. Cari açıkta, borç stokunda, protestolu senetle karşılıksız çek sayısında, bütçe açığında rekor kıran bir Başbakan. Şehir merkezindeki değerli arsaları olan okulları satmak için kanun çıkaran bir Başbakan" dedi.

İnce"nin sözlerine AKP"li Abdülkadi Kahya, "Boş konuşan bir Muharrem İnce" diyerek yerinden bağırarak karşılık verdi.

DEVLETİN KODLARIYLA OYNADINIZ"
AKP"yi devletin kodlarıyla oynamakla suçlayan İnce, "Bu milletin, doksan yıl önce birlik ve beraberliğini kuran bu milletin sekiz yılda birbirine düşmesine sebep oldunuz. İmralı"ya gündem belirleten, tarikatlarla koalisyon kurup Bakanlar Kurulunu paylaştıran bir hükûmet oldunuz. Devletin valisine, müsteşarına, bakanına "Benim bakanım", "Benim vali" deyip Apo"yla görüşme konusunda "Ben görüşmedim, devlet görüştü" dediniz" dedi.

"MECLİS"TE OY KULLANMA BECERİSİNİ GÖSTEREN SAYIN EVLİYALAR"
CHP"li İnce, AKP"li milletvekillerine de şöyle seslendi: "Ve siz, sayın milletvekilleri, bu Bakanlar Kurulunu, Başbakan"ı aklayan paklayan sayın milletvekilleri, Kâbe"de, Mekke"de tavaf ederken Meclis"te oy kullanma becerisini gösteren sayın evliyalar, siz de bunlara seyirci kaldınız."
"DENİZ FENERİ"NE KONAMADINIZ"
"Ergenekon dediniz, her yere kondunuz" diyen İnce "Rektörlerin başına kondunuz, yargıçların başına kondunuz, askerlerin başına kondunuz, savcıların başına kondunuz, gazetecilerin başına kondunuz, düşünen, yazan, size muhalif herkesin başına kondunuz, bir tek Deniz Feneri"ne konamadınız" dedi.

İnce"nin sözüne AKP"li milletvekilleri sert tepki gösterince tutanaklara şu konuşma yansıdı: AKP"li Ahmet Yeni: Millet susturdu sizi, millet.

AKP"li Abdülkadi Kahya: Ders almıyorsunuz.

VATANDAŞLARA SESLENDİ
Vatandaşlara da seslenen İnce, "Ey halkım! Hastalık yayılıyor. Pas demiri yiyor. Yüreklerin kulakları sağır. Hava kurşun gibi ağır. Bağır bağır bağırıyorum.Sizi, hepinizi, AKP"den hesap sormaya çağırıyorum" dedi.

İNCE"DEN PROJELER
AKP"ye birkaç proje önerdiğine dikkat çeken İnce, şöyle dedi: "Eğitimde Fatih Projesi"nden sonra, ben size bir "Ömer projesi" öneriyorum: Öğretmenlerin maaşlarını ele güne muhtaç etmeyecek rakama yükseltme projesi. Baş harflerine bakarsanız Ömer projesidir. Bir projem daha var size "Orhan projesi"; ortalık rezalet, hani adaletin nerede projesi. Size bir projem daha var, "Yavuz projesi"; yalanı, avantayı, vurgunu, zalimliği yok etme projesi. Bakın, bir projem daha var -bunu gerçi yakından bilirsiniz- "Vahdet projesi"; Vatanı, Atatürkçülüğü, hürriyeti derdest etme teknikleri projesi."
BAŞBAKAN"A YANIT
Başbakan"ın, "Üç koyun güdemeyenler" diyerek CHP"yi eleştirdiğini hatırlatan İnce, "Koyun gütmek marifet değildir, keçi gütmek marifettir. Koyun gütmek kolaydır, keçi gütmek zordur, bu bir. Memlekette güdülecek koyun mu kaldı? Bu memleketin koyunları Uruguay"dan, Paraguay"dan gelir oldu. Memlekette koyunları yok ettiniz. Sayın Başbakana diyorum ki: Önce şuna bir baksın. Yani keçi gütmek ile koyun gütmek arasındaki farkı bir öğrensin. Sonra da memlekette koyun kaldı mı? Bu koyunlar nereye gitti? Hangi hayvancılık politikasıyla bu memleketi bu hâle getirdim? Bir de buna baksın" dedi.

POSTERLİ ELEŞTİRİ
"Bunu da size AKP"li belediyelere kapak olsun diye gönderiyorum. Bakın, öğrenci polisi nasıl da dövüyor görüyor musunuz? İleri demokrasi anıtı bu" diyen İnce, elindeki posteri gösterdi.

İnce"nin posterli eleştirisine AKP"li Ayşe Nur Bahçekapılı, "Mizah dergisi kur sen bir tane mizah dergisi Sayın İnce" diyerek tepki gösterdi. (aa)

Haberleri Paylaş
FacebookMixxDeliciousTwitterGoogleDiggYahooRedditmyspaceFriend FeedStumble Upon
Önceki Haber
Sonraki Haber
Diğer Politika Haberleri
Ahmet Özal: Çiller gelirse aday olmam
'Terör biterse MHP de biter'
Kamu uzmanları eyleme hazırlanıyor
'Bilişimden sorumlu genel başkan yardımcısı' dönemi
General terfileri Kuzu'yu kızdırdı: Dünyada böyle bir mahkeme yok