AK Parti Didim İlçe Gençlik Kollarının 3. Olağan Kongresi yapıldı. Gerçekleştirilen kongrede Gençlik Kolları Başkanlığı için 2 aday yarıştı. Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan kongreye AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Enes Şişman, AK Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı Gökhan Ökten, AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Sami Üner, AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk, Belediye Meclis Üyesi Figen Cevrem Gürsoy, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Çevre ilçelerden gelen Gençlik Kolları Başkanları ve AK Partili gençler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan Başkanlığı seçilirken, Divan Başkanlığını AK Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı Gökhan Ökten yaptı. Kongrede ilk olarak AK Parti Didim İlçe Gençlik Kollarının mevcut başkanı Özer Dura kısa bir konuşma yaparak görev değişikliğinin bayrak yarışı olduğunu söylerken, seçilecek yeni Gençlik Kolları Başkanına ve yönetimine görevlerinde başarılar diledi.
Ardından AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Sami Üner konuşurken, Üner’de göreve seçilecek yeni başkan ve yönetimine çalışmalarında destek olacaklarını ve seçimlerin hayırlı olmasını temenni etti.
AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk ise konuşmasında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasete gençlik kollarında başladığını belirterek başlarken şunları kaydetti; “Öncelikle belirtmem gerekir ki, henüz 22 yaşında İstanbul Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanlığı yapan, ondan önce de, lise çağlarında Milli Türk Talebe Birliği’nde aktif görevler alarak siyasete atılan ve Başbakanlığa kadar yükselen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinde onunla birlikte siyaset yapmaktan hepimiz onurluyuz, mutluyuz. AK Parti, geleceğine sahip çıkan ve geleceğe umutla bakan insanların bir arada olduğu bir partidir. Geleceğe umutla bakmamızın yegâne nedeni de siz gençlerimizsiniz. Şunu bir kez daha ifade etmekten büyük keyif alıyorum: Partimize ve bizlere sunduğunuz katkılar bizler için inanılmaz ölçüde değerli ve bizi daha güçlü kılıyor. Ancak önümüzdeki süreçte Türkiye'yi ve Didim’i daha iyi noktalara taşımak için siz gençlerin dinamizmine her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız olacak. Bu amaçla İlçe Başkanınız olarak sizlerden geleceğe kendinizi çok iyi hazırlamanızı istiyorum. Bugünden sonra partimizin Gençlik Kolları’nda alacağınız her türlü görev için daha donanımlı, daha koordineli çalışan, siyasetin inceliklerine daha vakıf olmalısınız”
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Enes Şişman da, Başbakan Erdoğan’ın gençlere yönelik söylediği “Hedefleriniz ve idealleriniz yüksek tutun” sözünü hatırlatarak, “Diğer partilerin yönetim kadrolarını atamalarla yaparken biz AK Parti olarak kongrelerimizi şölen havasında yapıyoruz. Bizim farkımız burada; Şu an mecliste bulunan AK Parti Milletvekillerinin 5’te 1’i de zamanında Gençlik Kollarında görev yaparak bu mevkilere gelen vekillerimiz. Bu sadece vekillik anlamında değil, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyeliği gibi bir çok mevkide Gençlik kollarından gelen arkadaşlarımız mevcut. Önemli olan bu makamlarda kendinizi geliştirmeniz, eğitimimiz yükseltmeniz ve birlik ve beraberlik içerisinde çalışmanız. Bunları yaptığınız da başarı kendiliğinde gelecektir” dedi.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde 105 üye oy kullanırken, adaylardan Hüseyin Anıl Genç 33 oyda kalırken, Vedat Yamaç 72 oy alarak Yeni Gençlik Kolları Başkanı oldu.
Yapılan seçimler sonucunda AK Parti Didim İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına Vedat Yamaç seçilirken, yönetim şu isimlerden oluştu; Mete Tuncay Duran, Ümit Ökmen, Murat Saygın, Süleyman Kaya, Funda Kahraman, Müslüm Karabulut, Yasin Bardak, Egemen Çınar, Hamdin Yılmaz, Yasemin Süslü, Gülsüm Türkmen, Soner Kılınç, Osman Engil, Şerif Didin, Hakan Bayram, Adem Demirel, Sedat Kazan, Selçuk Kütük, Mustafa Telli, Harun Kartal, Hüseyin Erdem Saygı, Vahap Seven, Savaş Eroğlu, Çetin Aydın, Mercan Sazak.