Bu basit renk renk plastik bilezikler İngiltere"de ailelerin korkulu rüyası oldu. Çünkü yedi yaşındaki çocukların bile birkaç kuruşa herhangi bir marketten alabileceği bu bilezikler aslında karşı cinse mesaj gönderiyor. Eğer bir erkek karşı cinsten birinin bilekliğini kırarsa o renge karşılık gelen hareketi kızın ona uygulaması gerekiyor. Siyah, mavi, kırmızı, pembe, turuncu, sarı, ve yeşil renkli bu bilekliklerden bazılarının anlamları ise:

Sarı: Bir erkeğe sarılırım
Turuncu: Bir öpücük veririm
Pembe: Öpüşürüm
Siyah: Sınır yok

Çocuklar arasında moda olan bu bileziklerin ne için takıldığından ailelerin haberdar olmamaları işin ilginç yanı. Çünkü bu eğlence, çocuklar arasında bir sır. Bu nedenle çoğu zaman küçük çocuklar markette annelerine bu bilezikleri aldırdıklarında aslına anneleri onlar ne aldıklarının farkında değiller.
12 yaşındaki bir çocuk okulda olan bitenleri şöyle anlatıyor: “Erkeklerin hepsi siyah bileklik takıyor. Eğer bir kız da siyah takıyorsa siyah takan tüm erkekler o kızın etrafında dönüyor. Tek amaçları o siyah bilekliği kırmak. İlk zamanlar ben de bileklik takmıyordum fakat ortama uymam için takmam yönünde baskı yapılıyordu.” / milliyet