Bu haberin Ahu Tuğba ile hiçbir ilgisi yok... Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bir süre Müzisyenler Derneği başkanlığı yapan ve sahte evrakla bankadan çektiği 70 bin TL para ile ortadan kaybolan 35 yaşındaki Yahya Eminoğlu, en son Altın Portakal Film Festivali’nde ünlü oyuncu Ahu Tuğba ile birlikte çektirdiği fotoğrafları Facebook profilinde yayınlayınca, Antalya’da olduğu belirlenip polis tarafından yakalandı.
 
Bir süre önce Gebze Müzisyenler Derneği’ndeki başkanlık görevinden istifa eden Yahya Eminoğlu, bir bankadan sahte kimlik ve evrakla 70 bin TL’lik kredi çekti. Banka yetkililerinin şüphe üzerine evrakı yeniden incelemeye almasının ardından fark edilen sahtekarlık polise bildirildi. Polisin takibe aldığı Eminoğlu, geçen ay Antalya’daki Altın Portakal Film Festivali’nde ünlü oyuncu Ahu Tuğba ile çektirdiği fotoğrafları bir süre önce sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki profiline koydu. Polis buradan yola çıkarak Yahya Eminoğlu’nun Antalya’da olduğunu belirledi. Antalya’ya giden ekipler yaptığı kısa süreli çalışmanın ardından onu yakaladı.
 
Gözaltına alınan Yahya Eminoğlu, çıkarıldığı mahkemece ’nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanarak Gebze M Tipi Cezaevi’ne gönderildi.
 
DHA