Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Almanya ile dün oynadığı ve 3-0 mağlubiyetle sonuçlanan maçı değerlendirirken, ''Halil'in ikinci yarının başında kaçırdığı pozisyon, gol olmuş olsa netice bu olmayabilirdi. Farklı olabilirdi'' dedi.

Erdoğan, Almanya'daki temaslarını tamamlayarak özel uçak ANA ile TSİ 16.00'da Berlin'den Ankara'ya hareket etti.

Başbakan Erdoğan, havaalanına gitmek üzere İntercontinantal Oteli'nden ayrılırken gazetecilere dün yapılan Almanya-Türkiye maçını ve temaslarını değerlendirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesini değerlendiren Başbakan Erdoğan, ''CEBIT'te konuşacağız, 2011'de bir araya geleceğiz. Farklı bir süreçte farklı yoğun çalışmalar içinde olacağız. Terör, vize konusunu hepsini masaya yatırıp konuştuk. İnşallah adım adım talimatlandırmaları da yaptık. Birlikte yaşıyoruz işte süreci...'' diye konuştu.

Dün yapılan maça ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, maçın ilk yarısının aslında dengede geçtiğini ve ''Sadece Almanlar'ın 1 golü olduğunu'' söyledi.

Ama 2. yarıda Almanlar'ın özellikle gollerde görünür bir üstünlüğü bulunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Halil'in ikinci yarının başında kaçırdığı pozisyon gol olmuş olsa netice bu olmayabilirdi. Farklı olabilirdi. Futbolda biliyorsunuz 3 tane netice var. Bunun birisi olacak. Temenni ederiz ki Türkiye'deki rövanşta netice farklı olur. Golü önemsemiyorum ama 3 puan çok önemli. Tabii bundan sonraki maçlar da önemli, gruptan da çıkmayı inşallah başarırız.''

Başbakan Erdoğan ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Faruk Nafiz Özak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de Türkiye'ye gitti.

A.A.