Meclis toplantısında; 8 aydır özel bir yüklenici firma tarafından işletilmekte olan Aydın Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisleri"nin işletme süresi 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle biteceğinden tesislerin işletilmesinin aksamadan sürdürülebilmesi amacıyla işletme süresi dolmadan tekrar ihale edilmesi ve tesislerin işletilmesinin süreklilik arzetmesi ve gelecek yıllara yaygın hizmetler olarak değerlendirilmesi nazarı itibariyle ihale süresinin 3 yıl olarak yıllara sâri yapılması oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda ayrıca, 12 Kasım 2001 tarih ve 208 sayılı Meclis Kararıyla kabul edilerek yürürlüğe giren Aydın Belediyesi Açık Semt Pazar Yerleri Yönetmeliğinin iptal edilerek yeniden düzenlenen Aydın Belediyesi Açık ve Kapalı Semt Pazarları Yönetmeliği ile ilgili Esnaf ve Pazar Yeri Komisyonu raporu görüşüldü; Zabıta Müdürlüğü tarafından örnek taslak olarak hazırlanmış olan T.C. Aydın Belediyesi Açık ve Kapalı Semt Pazarları Uygulama Yönetmeliği"nin incelenmek üzere Belediyemiz Hukuk İşleri Müdürlüğü"nden görüş alınması, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları"na bağlı bulunan, pazar yerlerinde esnafı olan oda başkanlıklarından ve Aydın Ziraat Odası Başkanlığı"ndan öneri alınması, ayrıca diğer yakın İl belediyelerinden örnek olması açısından pazar yerleri yönetmeliklerinin bir örneklerinin incelenmek üzere istenmesi ve beklenen yazıların gelmesi süresince komisyon çalışmaları süreceğinden dolayı Ekim ayı meclisine ertelendi.
Ayrıca 14 Kasım 2005 tarih ve 197 sayılı Belediye Meclisi kararı ile tespit edilerek krokisi çizilen içkili yerler bölgesine Aydın merkez mücavir alan sınırları içerisinde bulunan Kocagür Köyü ve Pınardere Köyü mevkilerindeki işyerlerinin dahil edilmesi hususu ile ilgili Meclis Esnaf ve Pazar Yeri Komisyonu raporunun görüşen meclis üyeleri, hazırlanan raporu değerlendirdi.
Konuyla ilgili olarak hazırlanan Esnaf ve Pazar Yeri Komisyonu raporunda şu ifadelere yer verildi: “14 Temmuz 2005 tarih ve 2005/9207 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 29, 30 ve 31. maddelerinde içkili alan bölgelerinin tespitinde Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde Belediye Meclisi yetkili kılındığından ek olarak hazırlanan içkili alan krokisi Belediye Meclisi tarafından kurulan komisyonca incelenmiş; Kocagür Köyü Mevkii Denizli Blv. No:130/A sayılı yerde bulunan bölgenin 9207 sayılı yönetmeliğin 30. maddesinin a bendinde "Hükümet binaları, hapishane ve ıslah evleri, her türlü mabet dini kurum ve kuruluşların yakınında denmesine karşılık Belediye Meclisinin 14/11/2005 tarih ve 197 sayılı kararı ile uzaklık mesafesinin 100 mt aranmasına"; b bendine göre "Konaklama yerleri hariç olmak üzere, otoyolları ve karayollarına her iki tarafında sınır çizgileri 200 mt" ; d bendine göre "Resmi ve Özel okul binalarına ilk ve orta öğretim öğrencilerinin barındığı öğrenci yurtları ile anaokullarına 100mt"; olarak bölge ve krokinin uygun olduğu, Pınardere Köyü Mevkii Denizli Blv. No:102'de bulunan bölgenin İl Jandarma Komutanlığı'nca Belediyemize gönderilen görüş yazısında bölgenin İçkili Alan Bölgesine dahil edilmesinde komutanlıkça emniyet ve asayiş yönünden sakınca bulunduğunun tespit edildiğine dair görüş bildirilmesinden dolayı İçkili Alan Bölgesine dahil edilmesinin sakıncalı olacağı kanaatine varılmıştır”
Konuyla ilgili görüşlerin açıklanmasının ardından komisyonun aldığı karar Meclis"te oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Meclisi"nin 7 Eylül Pazartesi günü yapılacak Eylül ayı ilk oturumunun saati 17.00 olarak belirlendi.