Ağca, muayene için Ankara Akdere"deki askerlik şubesine götürülüyor.

Ağca, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri eşliğinde araçlarla Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kompleksi'nden ayrıldı. Kampüs çevresindeki yol üzerinde bekleyen ve Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca'nın da aralarında bulunduğu grup, konvoyun geçişi sırasında davul ve zurna eşliğinde sevinç gösterilerinde bulundu. Grup, Ağca'nın da içinde bulunduğu aracı konvoy halinde takip etti.

Mehmet Ali Ağca'nın, askerlik işlemleri nedeniyle güvenlik görevlilerince askerlik şubesine götürülüyor.

HOLLYWOOD"DAN TEKLİF GELDİ

Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Yılmaz Aboşoğlu, “Ağca'nın 8 milyon dolarlık bir teklif aldığı, ayrıca Hollywood"dan teklifler geldiği” yönündeki soru üzerine, “Hollywood'dan teklif geldiği doğrudur. Hiçbir firmayla, gazeteyle, yerle şu ana kadar anlaşma yapılmadı” dedi.

Aboşoğlu, “Ağca'nın evlenip evlenmeyeceği” sorusuna, “Önce özgürlüğün tadını çıkarsın, onlar yanlış haberler. Şu aşamada böyle bir şey söz konusu değil” yanıtını verdi.

Mehmet Ali Ağca'nın, askerliğe elverişli olmadığına ilişkin 2006"da GATA"dan aldığı rapor, Milli Savunma Bakanlığı"nca onaylanmadığı için, Gülhane Askeri Tıp Akadimesi"nde kontrolden geçecek. Ağca"nın avukatı Hacı Ali Özhan, müvekkilinin ikinci kez sağlık kontrolünden geçirilmesi kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Özhan, bürosunda düzenlediği basın toplantısında, müvekkilinin, dünya kamuoyunun gündeminde yer aldığını ve 2006"dakine benzer bir krizin, Türkiye"deki hukuki işleyişin sorgulanmasına yol açacağını belirtti. Ağca"nın kamu hizmetinden kaçma düşüncesinde olmadığını söyleyen Özhan, “Dinsel inançları ve felsefi değerlerine aykırı olduğu gerekçesiyle eline silah alamayacağını belirtti” dedi./ vatan