Kendi imkanlarıyla otomobilden çıkıp tırmandıkları ağaçta yardım beklemeye başladılar, yakınlarını aradılar. 7 saat boyunca kurtarılmayı bekleyen 2 kişiden birinin yakınları rafting botu ayarladı. Ağaç tepesinde yardım bekleyenlerden Ali Rıza Türktaş kurtarıldı. Bir süre önce yardım çığlıkları kesilen Mustafa Dolapçı ise kayıp.

Kentte dün gün boyu etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle Gebiz Deresi akşam saatlerinde taşınca Antalya- Manavgat Karayolu ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalan çok sayıda sürücü, araçlarını bırakıp yaya olarak bölgeden uzaklaştı. Karayolu, gece geç saatlerde tek yönlü olarak yeniden ulaşıma açıldı.

Abdurrahmanlar Mevkii'nde 51 yaşındaki Mustafa Dolapçı ve 30 yaşındaki Ali Rıza Türktaş'ın içinde bulunduğu otomobil, sel sularına kapıldı. Sürüklenen araçtan kendi imkanlarıyla çıkan Dolapçı ve Türktaş, bir ağaca çıkıp cep telefonuyla yakınlarını aradı. Yakınlarının ihbarı üzerine 2 kişiyi kurtarmak için olay yerine Sivil Savunma ekipleri sevk edildi. Ekipler, su seviyesinin yüksekliği nedeniyle mahsur kalan 2 kişiye zodyak botla ulaşmaya çalıştı. Ancak akıntı nedeniyle botun su alması sonucu çalışmalara ara verildi. Ali Rıza Türktaş, yakınları tarafından getirilen rafting botu ile kurtarıldı. Bir süre önce yardım çığlıklarını kestiği belirtilen yanındaki Mustafa Dolapçı'nın ise kaybolduğu belirtildi. Halsiz düştüğü görülen Ali Rıza Türktaş, ambulansla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılark tedaviye alındı.

Olay yerinde inceleme yapan jandarma ve Sivil Savunma ekiplerine tepki gösteren Ali Rıza Türktaş'ın yakını Özgür Kaya, “Bana gece yarısı telefon geldi. Arkadaşlarımı topladım ve Manavgat'tan rafting botu ayarladım. Botu hazırlayıp arkadaşımızın yanına gittik ve kurtardık. Devletin görevlileri ise baktı kaldı” dedi.

Kurtarma çalışmalarını izleyen Dolapçı'nın yakınları ise gözyaşlarına hakim olamadı. Bölgede inceleme yapan ekipler suyla kaplı arazide Dolapçı'yı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. DHA