Afrodisias Müzesi"nin yenilenmesinde büyük emeği olan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Geyre Vakfı yöneticilerine teşekkür eden Vali Coş, “Bugüne kadar yapılan çalışmalardan ötürü Aydın adına Geyre Vakfına ve bu vakfa destek veren hayırsever, bilimsever insanlara, burada çalışan ve emeği geçen kurum ve kuruluşlara başta Kültür ve Turizm Bakanlığı Saygıdeğer Bakanıma ve mensuplarına ayrı, ayrı teşekkür ediyorum, şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Afrodisias Antik Kenti"nde mevcut bulunan gizli bir hazinenin bugün kısmen açığa çıkarıldığına işaret eden Vali Coş, “İnşallah bu ilgi ve katkılar devam ettiği müddetçe buradaki bu büyük zengin kültür varlığını, bütün dünyanın istifadesine sunulacaktır. Bu konuda hepimize düşen görevler var. Ben bu konudaki yetkili kişiler, bu görevlerini örnek bir şekilde yerine getirmek için bugüne kadar gayret sarfettiler, bundan dolayı gönül dolusu en içten teşekkürlerimi, şükranlarımı arz ediyorum. Bunun için sağ olsun Sayın Bakanımızın gönderdiği ödeneklerle önümüzdeki günlerde bu yoldaki en acil noktalardan başlayarak, Denizli-Aydın bölünmüş karayolundan ve Karacasu İlçemizden ulaşılan Afrodisias yolunun onarımına da başlayacağız. Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımıza Aydın halkı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Afrodisias Antik Kenti"nin gün yüzüne çıkarılmasında kazı çalışmalarını başlatan merhum Prof. Dr. Kenan Erim"in büyük emekleri olduğunu hatırlatan Vali Coş, Erim"i anarak, “Afrodisias Antik Kenti"nin ve Afrodisias Müzesi"nin taşıdığı büyük turizm potansiyeli hepimizin malumu. Ancak ulaşım ve yol sorunu nedeniyle bu büyük hazine beklenildiği kadar ilgi göremiyor. Mevcut sorunlar nedeniyle dünyanın en büyük hazinelerinden birisine sahip olan Afrodisias Antik Kenti sahip olması gereken ziyaretçi sayısına ulaşamıyor. Bunu sağlamak içinde başka bizler olmak üzere herkes üzerine düşeni yapmaya hazırdır” şeklinde konuştu.