Didim Kent Konseyi, Toplum Afet Gönüllüleri, Didim Toplum Afet Gönüllüleri ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi işbirliğiyle “Halkın Afete Hazırlık Eğitimi” adı altında 2 dönem sürdürülen eğitimlere katılan 75 Afet Gönüllüsüne sertifikaları verilirken, eğitimlere katılan 1"ü Türk vatandaşlığına geçen 3 İngiliz"de sertifikalarını aldılar.

Didim Kent Konseyi"nin 2. Genel Kurulunda verilen sertifika törenin öncesinde konuşan Didim Kaymakamı Ali Katırcı “Kent Konseyi ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi görevli Özdemir Günay hocamız öncülüğünde kurslar verildi. Bu yapılan çalışma ilk oldu ve akabinde bir Arama Kurtarma Derneği kuruldu. Bu eğitimleri bitiren arkadaşlar olası bir durumda ne yapacaklarını biliyorlar. Bu tür eğitimlerin önemi toplumca iyi kavramalıyız. Eğitimlerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşman ardından İlçe Protokolü eğitimlere katılanlara sertifikalarını verirken Eğitimlere katılan İngiliz uyruklu Paul Newman(50), Peter Derbyshire (52) ve Seyit John Jennings (46) sertifikalarını ADÜ Didim MYO Müdürü Atilla Yüksel elinden aldı.

Sertifikalarını alna Toplum Afet eğitmenleri Temel Afet Bilinci, Yangın, Arama ve Kurtarma ve Afet Durumunda organizasyon çalışmaları konularında Teorik ve Pratik konularda eğitimler aldı.