ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altınışık, ADÜ Tıp Fakültesi dekanlık ve eğitim binasının açılış programı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ADÜ Tıp Fakültesi, üniversitemizle birlikte 1992 yılında kurulmuş ve ilköğretim elemanı 1993 yılında atanmıştır. İlk beş yıl öğrenci alınmamış; akademik kadro ve eğitim alt yapısının tamamlanması konusunda çalışılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda, 1998-1999 eğitim-öğretim yılında Şehir merkezindeki Aydın Sağlık Yüksek Okulunun küçük bir dersliğinde, 28 öğrenci ile mezuniyet öncesi tıp eğitimine başlanılmıştır. 2001- 2002 eğitim-öğretim yılında, Aydın Sağlık Yüksek Okulunun dersliklerinin yetersiz kalması üzerine, Aydın Lisesinin bahçesinde, Rektörlüğün boşalttığı eski binada beş yeni derslik oluşturularak eğitime devam edilmiştir. 2005 yılı yazında bu binayı boşaltmak zorunda kalınması üzerine, Aydın İl Özel İdare Binasına taşınılmıştır. Mezuniyet öncesi tıp eğitiminde, 2005–2006 eğitim-öğretim yılından itibaren Aydın Sağlık Yüksek Okulu ve Aydın İl Özel İdare binasında düzenlenen derslikler kullanılmıştır. Bugün resmi açılışı yapılacak binamızın yapımına 2006 yılında başlanmıştır. Bu binaya kavuşuluncaya kadar 11 yıl kapısında Sağlık Yüksekokulu, Lise, İl Özel İdaresi yazan çeşitli binalarda eğitim sürdürülmüştür. Nihayet, 20 Ağustos 2009 tarihi kapısında ilk kez kapısında "Tıp Fakültesi" yazan bu binaya taşınılmıştır. Binamızın tam kapasite ile hizmete girmesi 2009-2010 eğitim-öğretim yılında gerçekleşmiştir” dedi.
Dekanlık ve eğitim binasının toplam 7 bin 250 metrekare kapalı alana sahip olduğunu açıklayan Altınışık, “Bu binada; 140"ar kişilik 3 adet anfi, 56-90"ar kişilik 6 büyük derslik, 12"şer kişilik 8 adet küçük derslik veya Probleme Dayalı Öğrenim (PDÖ) dersliği, 80"er kişilik 2 adet uygulama laboratuarı, 1 adet anatomi laboratuarı, 4 adet beceri laboratuarı, 7 adet araştırma laboratuarı, 7 adet öğretim elemanı odası, 10 adet idari büro, 2 adet çay ocağı ile Dekanlık Üst yönetimi ve 1 adet bölüm başkanı odası bulunmaktadır. Binamız, bodrum katı, zemin kat, 1. kat ve 2. kat olmak üzere dört kat üzerine kuruludur. Bodrum katında: anatomi laboratuarı ve araştırma laboratuarları vardır. Zemin katında: anfiler ile 4 adet büyük derslik ve 4 adet küçük derslik ile uygulama laboratuarları; 1. Katta: bölüm başkanı odası, 2 adet büyük derslik ve 4 adet küçük derslik, 4 adet beceri laboratuarı, 7 adet öğretim üyesi ve asistan odası ile bir adet öğretim üyeleri çay ocağı 2. Katta: Dekanlık üst yönetimi odaları ile 10 adet idari büro ve 1 adet idari personel çay ocağı, bulunmaktadır” diye görüştü.

524 TIP ÖĞRENCİSİ
ADÜ Tıp Fakültesi"ndeki öğrenci sayılarıyla ilgili olarak da bilgiler veren Altınışık, şunları söyledi: “Binamızın derslik ve laboratuarlarında, 37 grup halinde toplam 524 mezuniyet öncesi tıp öğrencisi sürekli olarak eğitim görmektedir. Dersliklerimizi ve laboratuarlarımızı ayrıca Aydın Sağlık Yüksekokulu ve Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile de paylaşmaktayız. Bu binanın gerçekleştirilmesinde plan aşamasından itibaren emeği geçenlere, başta olağanüstü gayretleri nedeniyle Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Şükrü Boyluolmak üzere, ADÜ Tıp Fakültesi Ailesi olarak teşekkür ediyoruz”