Birincioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılında yaklaşık 5 bin öğrencisiyle 5 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokulu ile eğitim öğretime başlayan ADÜ'nün her geçen yıl büyüdüğünü kaydetti. 
     ADÜ'nün dinamik yapısıyla 2011-2012 akademik yılında 11 fakülte, 3 enstitü, 7 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu ve 17 araştırma ve uygulama merkezi ile hizmet vereceğini anlatan Birincioğlu, sanayi, tarım ve sağlık hizmetleri ile diğer hizmetlerde modernleşmeyi ve ihtiyaçlara uygun meslek elemanlarının yetişmesini amaçladıklarını ifade etti. 
     Rektör Birincioğlu, ''Üniversitemiz eğitim, araştırma ve hizmet alanlarında yurt içi ve yurt dışında tanınan, çağdaş, katılımcı, çalışanı ve öğrencisi olmaktan onur duyulan ve tercih edilen bir üniversite olmak vizyonuyla hareket ediyor. Üniversitemiz en çok tercih edilen üniversiteler arasında olma yolunda hızla ilerliyor'' dedi. 
     Akademik personel sayısının bin 211, öğrenci sayısının enstitüler dahil 27 bin 800 olduğunu anlatan Birincioğlu, Aydın merkezde Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 760 öğrenci kapasiteli 1 adet öğrenci yurdu bulunduğunu, özel yurtlarda kalan öğrencilerle birlikte Aydın merkezde 7 bin 914 öğrenciye barınma hizmeti verdiklerini bildirdi. 
     ADÜ'nün değerlendirmelerde devlet üniversiteleri arasındaki sıralamalarda 2011 yılında 2010'a göre 7 sıra yükselerek 36. sıraya geldiğini kaydeden Birincioğlu, şöyle devam etti: 
     ''Yayınlanan raporda 2011 yılında yapılan değerlendirmeye göre ADÜ ziraat ve çevre alanında 120 üniversite arasında 20. sırada. Yaşam bilimleri alanında 115 üniversite arasında 23. sırada. Tıp alanında 109 üniversite arasında 35. sırada. Temel bilimler alanında 125 üniversite arasında 58. sırada. Büyümeye büyütmeye devam edeceğiz.'' 
     Birincioğlu, ADÜ'nün bütçe büyüklüğü olarak Aydın'daki devlet kurumları içerisinde en büyük kurum olarak isimlendirilebileceğini, Aydın'ın hemen hemen her ilçesinde okulu olan bir üniversite durumuna geldiklerini kaydetti. 
     Rektör Birincioğlu, ''Öğrencilerin tercih durumlarına bakıldığında İzmir'den sonra en çok tercih edilen üniversite konumundayız. Özellikle tıp sahasındaki, tıpta uzmanlık sınavındaki başarılar çok dikkat çekicidir. ADÜ Tıp Fakültesi uzmanlık sınavında tüm üniversiteler arasında 6. sıradadır. Tıp eğitimi almak isteyen öğrencilerimiz büyük üniversitelerden sonra 2. tercih olarak ADÜ Tıp Fakültesini tercih etmektedirler'' dedi. 
     ADÜ'nün merkez kampüsü hariç üniversite binalarının hepsinin bağış olduğunu vurgulayan Birincioğlu, Söke, Nazilli, Yenipazar, Karacasu, Sultanhisar ilçelerindeki binaların tamamen bağış ve tahsisten oluştuğunu, bu bağışların önümüzdeki dönemlerde artacağını düşündüklerini anlattı.