Panelden önce konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Ekonomi denilince yaşamış olduğumuz dünyanın en büyük gerçeği oluyor. Güçlü ekonomi güçlü siyasetin sonucunu doğuruyor. Ekonominin güçlü olmasının nedeni üretim ve cesur girişimcidir. Adana üretmek isteyenlerin girişimci gücün ve huzur arayan yatırımcı için önemil bir yerdir. Lojistik açıdan güçlü Adanamız, sektör temsilcileri ve yerel yönetim ile elverişli yatırım iklimi sunma konusunda büyük bir teminatı giriimcilere sunmaktayız. Üreten ülke refah toplumunu inya eder. Tercih edilen ve yatırım yapılan yer olmak için Adana'da iyi bir ortam var” dedi.

Hüseyin Sözlü

TARIM, SANAYİ VE TİCARETTE ÖNDE

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ise konuşmasında şunlara değindi: “Yeni Ekonomi Programında önemli konuların altı çizildi. İllerin startejileri gözden geçirmeleri önemli ir hal almıştır. Ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır. Adana gerek nüfusu ve ülke ekonomisine kazandırdığı katma değer açısından önemli kentlerden birisidir. Tarımda, sanayide ve hizmetler sektöründe öne çıkmaktadır. Adana'nın birden fazla sektöre dayanan bu çok yönlü yatırım ortamı önemli. Adana zengin potansiyeli ile Marmara'nın alternatefidir. Tarım ve sanayi kentidir. Tarımsal üretime 4.9 milyar dekar alanda üretim yapmaya devam ediyoruz. Ciddi bir potansiyeli barındırıoruz. Tarımdaki hedef niş ürünlerle büyümektir. Tarım OSB'leri ile işletme ve Ar-Ge tesislerini biraraya getirerek katma değer sağlayacağız. Dış ticaret rakamlarına göre 1b6 milyar doları aştı ihracatımız. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13'lük artış yaşandı. Ancak bu rakamların yeterli olmadığını düyünüyorum.”

Erden Timur

ADANA BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Açılış konuşmasını yapan Demirören Medya Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, “Adana Türkiye'nin turizm, tarım ve sanayi alanında en önemli kentlerinden birisi. Bu panel ile şehrin potansiyelini ortaya çıkarmak istiyoruz. Herkese katıldığı için teşekkür ederim” dedi.

Zirvede konuşan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Adana bizler için çok önemli. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Burada en önemli konu çabalamak ve şeffaflık. Bu da adana ile bağdaşan bir konu. Rekabetçi firmalar geliştirmemiz gerekiyor. Buralarda da önemli potansiyeller var. Hürriyet'te sahaya inereke çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Biz de buna destek veriyoruz” dedi.