Oldukça yoğun katılımın olduğu anma gününde katılımcılara bir konuşma yapan Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı; “Bu gün burada bir Demokrasi Şehidimizi, Uğur Mumcu"yu ebediyete gönderişimizin 17. yılında bir araya geldik. Onu ve demokrasi şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu anma gününde şöyle bir geriye baktığımızda geçen bu zaman içersinde ne değişmiş diye. Basınımızın değerli kalemlerinin, demokrasi şehitlerimizin vermiş oldukları bu çaba, demokrasi uğruna vermiş oldukları can ne değiştirmiş. Baktığımızda değişen hiçbir şeyin olmadığını görmekteyiz. Hatta bu günkü durumumuz daha zor ve vahim durumda. Bizler kendi aramızda barışık değiliz. Birbirimizin fikirlerini kabullenmekte zorlanıyoruz. Aslında aynı düşüncede, aynı idealdeyiz, aramızdaki nüans farkı, bizi ayrılıklara sürüklüyor. Bizler birbirimize öylesine küsmüşüz ki ayrılmak için bahane aramaktayız” dedi.
Daha sonra slayt gösterileri eşliğinde Demokrasi şehitlerinin kısa özgeçmişleri okundu.

Konuk olarak Katılan Eski Aydın Senatörü ve Söke Eski Savcısı Sadettin Demirayak, Uğur Mumcu ile olan geçmişteki anılarını anlattı.
Etkinlik kapsamında Kültür Merkezinin birinci katında sergilenen arşiv gazeteler katılımcılar tarafından dikkatlice okunup incelendi./iha