Sıcaktan korunmak ve serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistler, Kuşadası’nın dünyaca ünlü plajlarını ve su parklarını tercih ediyor. Özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik tatilcilerin de akınına uğrayan Kuşadası’nın dünyaca ünlü Kadınlar Plajı, Kuştur Plajı, Karaova mevkisinden Milli Park'a kadar uzanan 15 kilometrelik sahil bandı ile su parkları ve otellerin havuzları serinlemek isteyenlerin akınına uğruyor. Deniz suyu sıcaklığının ortalama 24 derece olduğu Kuşadası’nda bir yandan serinleyenler, hem denizin hem de güneş ve kumun keyfini doyasıya yaşıyor.
KUŞADASI GECELERİ YAKIYOR
Kuşadası’nda sabahın ilk ışıklarına dek süren eğlence, gece hayatı müdavimlerini adeta alev alev yakıyor. Gündüz Kuşadası’nın altın rengi kumsallarında güneşlenen ve pırıl pırıl Ege Denizi’nde serinleyenler, geceleri ise soluğu eğlence yerlerinde alıyor. Tıka basa dolan eğlence yerleri, sabahın ilk ışıklarına dek müşterilerine hizmet veriyor.
Yabancı turistler özellikle Barlar Sokağı’ndaki barları tercih ediyor. Paddy’s Bar, Authentic Bar, Jimmy’s İrish Bar, Kitty’s Bar ve Orange Bar gibi yabancıların akınına uğrayan eğlence yerlerinde çılgın geceler yaşanıyor. Barlar Sokağı’nda yerlilerin tercih ettiği mekanlar ise Kuşadası Bar, Kale Meydan ve Emperor gibi diskolar da dolup taşıyor.
Öte yandan, yerli tatilciler özellikle Kaleiçi ve Atatürk Bulvarı üzerindeki eğlence yerleri ile beach club’ları seçiyor. Jade Beach Club ile Hamam Beach Club kaliteli eğlence anlayışlarıyla öne çıkarken, Kaleiçi’nde ise Haevan Bar, Ex Club, Yaba Bar, Another Bar ve Sıla Türkü Evi gibi kaliteli mekânlar eğlence dolu geceler vaad ediyor.