Zabıta ekibi, Atatürk Bulvarı, İnönü Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı ve 50. Yıl Caddesi gibi ana arterler olmak üzere çarşılar ve camilerde dilencilerin vatandaşları ve turistleri rahatsız etmesini önlemek için uğraş veriyor.
Zabıta ekipleri bayramın birinci günü gerçekleştirdiği çalışma kapsamında; sokaklarda, sahilde ve camilerde toplam 20 dilenciyi yakaladı. Zabıta Müdürlüğüne getirilerek üzerleri aranan dilencilerin topladıkları para tutanakla alındı. Uygulamada yasal işlemleri tamamlanan dilenciler kimlikleri olmadığı için emniyet güçlerine teslim edildi.
Özellikle yerli ve yabancı turistleri rahatsız eden dilencilere karşı turizm sezonu boyunca çalışma yaptıklarını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Yaz sezonunda en çok şikayet aldığımız konuların başında dilenciler geldi. Bu konuda zabıta ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Çalışmalarımızı bayramda da sıklaştırdık. Ancak, Kuşadası'na o kadar çok dilenci geliyor ki, hepsini toplamakta güçlük çekiyoruz. Son olarak 20 dilenci toplandı. Aynı dilenci ordusu iki gün sonra yeniden
vatandaşlarımızı ve turistleri rahatsız ediyor.Kuşadası'nı dilenci belasından kurtarmakta kararlıyız" dedi.