Türkiye 2018 yılına yine bir magazin bombasıyla veda etti. 2009 yılında Acun Ilıcalı'nın sunduğu Var Mısın Yok Musun programında başlayan arkadaşlıkları aşka dönüşen ve 2017 yılının Eylül ayında Fransa'da görkemli bir törenle dünya evine giren Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı Silivri'de jet hızıyla boşandı.

Hem lüks yaşantıları hem de kazançları ile magazin gündeminden haberler hiç eksik olmayan ve birlikteliklerinden bir de kız çocukları olan Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın boşanması bir anda yerel seçim tartışmalarının, ekonominin de önüne geçti ve Türkiye geride bıraktığımız haftada bu boşanmayı konuştu.

Bir anda ortaya atılan bir iddia ve ardından 8 dakikalık bir duruşma sonrasında Türkiye'nin en çok konuşulan çifti evliliklerine son verdi.

Haber3.com aslında ikili arasında yaşanan ancak kamuoyuna yansımayan "ufak" ( 750 bin TL ) pürüzleri bundan tam 6 ay önce ( 13 Mayıs 2018 ) duyurmuştu. Haber3.com yazarı Aydın Özdalga "Şeyma'nın 750 bin TL'lik kredi kartı ekstresi Acun ve Ferit Şahenk'i birbirine düşürdü" başlıklı köşe yazısında Acun Ilıcalı'nın eşinin ucu bucağı gelmeyen harcamaları yüzünden iş hayatında da zorlandığını yazmıştı.

Boşanma sonrasında ikilinin 8 dakikalık duruşmaya önceden hazırladıkları protokolle gittikleri de ortaya çıktı. Çeşitli gazetelerde yer alan Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı arasındaki 7 maddelik bu protokolde en çok dikkat çeken yükümlülükler maddi olanlardı.

* Şeyma Subaşı'na 10 milyon TL değerinde ev alınacak ve bu ev MElisa'nın üzerine yapılacak. ( İnfila hakkı ise Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı'na ait olacak )

* Şeyma Subaşı'na 115 bin TL yoksulluk, Melisa'ya ise 10 bin TL iştirak nafakası olarak her ay 125 bin TL ödenecek. ( Yıllık toplam 1,5 milyon TL )

Şimdi gelelim asıl meseleye... Acun Ilıcalı bu paraları nasıl ödeyecek ?

İlk bakışta "Acun Ilıcalı o koskoca bir medya patronu, ekranların sihirli yüzü, Acun Ilıcalı'nın kazancının yanında bu paralar para değil" gibi düşünülse de işin aslının böyle olmadığını Acun Ilıcalı'nın ödediği vergiler ortaya çıkardı.

Hatırlanacağı gibi 2017 yılı vergi rekortmenleri listesinde Acun Ilıcalı gelir vergisinde 7 milyon 977 bin 843 lirayla en yüksek vergi ödeyen 42'nci kişi olarak yer almıştı.

Şimdi buradan yola çıktığımızda, Acun Ilıcalı'nın 2017 yılı kazancı yaklaşık olarak 20 milyon Türk lirası olarak hesaplanabilir. ( Yıllık gelir vergisi %40 olarak hesaplanmıştır)

2018 yılında Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve diğer ekonomik olumsuzluklara rağmen gelirini %10 arttırdığını varsayarsak Acun Ilıcalı'ya Şeyma Subaşı'ndan boşanmasının ne kadar pahalıya patladığını daha net görebiliriz.

Yaptığımız varsayıma göre Acun Ilıcalı 2018 yılında 22 milyon TL ( 2017 geliri + %10 yıllık gelir artışı ) gelir elde edecek, bu tutardan boşanma protokolündeki tazminatları düştüğümüzde ise Acun Ilıcalı'yı ekonomik olarak zor günlerin beklediğini söylemek zor değil.

Eğer basına yansıyan boşanma protokolü doğruysa Acun Ilıcalı'nın Şeyma Subaşı'na ve kızları Melisa'ya yıllık toplamda 1,5 milyon TL yoksulluk ve iştirak nafakası ödeyecek. Buna Şeyma Subaşı için satın alınacak 10 milyon TL'lik ev de eklenince toplam tutar 11,5 milyon TL'ye çıkıyor.

Acun'un da "yatı, katı ve hayati harcamaları" derken yıllık gelirinin yarısının tek bir protokolle elinden uçup gitmesi hem maddi hem de manevi olarak sıkı bir dar boğazla karşı karşıya gelmemesi imkansız.

Kim bilir belki de Acun Ilıcalı'yı "Acun için bunlar para mı" derken her an bir bankada tüketici kredisi çekmek için sıra beklerken görebiliriz...