Bu fotoğraf önceki gün Amsterdam Schiphol Havalimanı 18 sağ pistine iniş sırasında bir KLM Havayolları pilotu tarafından çekildi.

Kokpit camında silueti görülen siyahlık uçağın silecekleri. Fotoğraf, KLM uçağının piste yaklaşma yaptığı sırada çekildi. Hemen aşağıda görülen enkaz ise piste yaklaşık 500 metre mesafede düşen Türk Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 'Tekirdağ' uçağı...

KLM uçağının iniş çizgisinde çektiği bu fotoğraf da THY"nin piste doğru yaklaştığını ortaya koyuyor.

Fotoğrafın ortaya çıkardığı başka bir ayrıntı ise, pilotun bölgede acil iniş yapılacak en uygun yeri seçtiği. En kazın hemen yanında görülen yer büyük bir lojistik merkezi. Bu merkezin etrafında yerleşim birimi olmaması içeride tehlikeli maddeler bulunduğu şeklinde de yorumlanabilir. Enkazın biraz ilerisinde ise ağaçları görüyoruz. Eğer uçak bu ağaçlara çarpsaydı kayıp artabilirdi.

300 metre ileride ise otoyol görülüyor. Uçak biraz geç acil iniş yapsaydı otoyola çarpmasının sonucu tahmin bile edilemezdi.

Uzmanlar uçak üzerindeki araştırma çalışmalarını bugün tamamladı. Hafta sonuna kadar konuyla ilgili savcılık araştırmalar yapacak.

Enkazın 7 Mart'ta Türk Hava Yolları'na teslim edilmesi planlanıyor. Uçağın THY'ye geçmesiyle birlikte enkaz kaldırma çalışmalarının başlayacak. Yolculara ait bagaj ve diğer malzemeler, cumartesi gününden itibaren sahiplerine teslim edilmeye başlanıyor.

Hürriyet