Genç İş Adamları olarak demokratik açılım sürecini dikkatle ve yakından izlediklerini dile getiren EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; Ulusal olan bu sorununun çözümünde tüm meclis iradesi, sivil toplum örgütleri ve Aydın iradesinin içinde olması gerektiğini, çözüme katkı sunacak bir stratejinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

"Demokratik Açılım" adlı sürecin aynı zamanda ekonomik açılımları da kapsayıp, atılacak adımların eş zamanlı yürütülmesi gerektiğini dile getiren EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; “Yıllardır tamamlanamayan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) açılımın önemli bir unsuru olacak büyüklükte ve kapasitededir. Temel beklentimiz toplumsal mutabakat sağlanarak, çözüme ulaşılmasıdır” dedi.

Kendi gerçeklerini gören ve kabul eden kişilerde, toplumlarda mutluluğun ve refahın yaşanacağına dikkat çeken EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; “Ekonomik kalkınma ancak mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşayan ülkelerde sağlanır. Ülkemizde yaşayan herkes hangi dil, din ve ırka mensup olursa olsun ülkesini, toprağını, bayrağını ve birbirlerini sevmektedir ve birlikte yaşamaya kararlıdır. Ülkemizin yüzyılının kaybedilmesine neden olan sorunun çözümü, Türkiye"nin gelecek yüzyılının kazanılmasını sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

“TEŞVİK PAKETLERİ YENİDEN ELE ALINMALI”

Hükümet tarafından daha önce açıklanan istihdam ve teşvik paketlerinin iş adamlarını tatmin etmediğini dile getiren EGAFE D Başkanı Efkan Ceylan; paketlerin gözden geçirilerek bölgelerin ve kentlerin ekonomik dokusuna uygun şekilde yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.
Son yıllarda dış politikada yeni adımlar atıldığını, bunlardan Suriye ve Ermenistan ile yapılan anlaşma ile sınır kapıları konularında atılan adımların olumlu olduğunu söyleyen EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; “Gelişmiş ülkelere bakıldığında ticaretin yüzde 70"e varan kısmının komşu ülkeler ile yapıldığını görmekteyiz. Atılan bu adımlar ile Türkiye"nin de zaman içerisinde komşu ülkeleri ile ticaretin en üst seviyesine çıkacağını düşünmekteyiz” diye konuştu.