Tahliye için işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen hükümlüler son voltalarını özgürlük için attı. Dışarıda kendilerini bekleyen yakınlarıyla hasret gideren hükümlüler geride kalan arkadaşları için ‘genel af’ talep etti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün terör dışındaki suçlardan hüküm giyen yaklaşık 15 bin mahkumun cezalarının son 1 yılını dışarıda geçirmelerini sağlayacak olan Denetimli Serbestlik Yasasını onaylamasının ardından Aydın Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda da 250 hükümlü ve yakınları tahliye sevinci yaşadı. Yapılan müracaatların ardından serbest kalmaya hak kazanan bin 90 hükümlünün bulunduğu kapalı cezaevinde 50 ve 320 hükümlünün kaldığı açık cezaevinden de yaklaşık 200 mahkumun salıverilmesine başlandı.

HEM İÇERİDE HEM DE DIŞARIDA HEYECAN VARDI

Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanmak isteyen hükümlülerin tahliye işlemlerinin tamamlanması esnasında tel örgülerin her iki yanında da heyecanlı anlar yaşandı. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından değerlendirmesi tamamlanan dosyalar ceza infaz kurumuna teslim edilerek, tahliye işlemleri başlatıldı. İşlemlerinin tamamlanmasını bekleyen hükümlüler cezaevi bahçesinde mutlu bir şekilde son voltalarını atarken; onları bekleyen yakınlarına az sonra kavuşacak olmanın verdiği sevinçle onları izledi. Şakalaşma ve gülüşmeyle atılan son voltaların ardından tahliye olacak hükümlüler için toplu bir veda töreni düzenlendi.
Akşam geç saatlerde tamamlanan işlemlerin ardından gruplar halinde hükümlülerin tahliyesine başlandı. Açılan kilitli kapılar arkasından ellerindeki valizleriyle çıkan hükümlüler gardiyan ve arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra yakınlarına koştu. Yakınlarını beklerken dualar ederek bir an kavuşmayı hayal eden anne, baba, kardeş ve çocuklar; buluşma anında büyük bir mutluluk yaşadı. Sarılıp kucaklaşmanın ardından kol kola giren hükümlü ve yakınlarıyla cezaevinden ayrıldı.
Tahliye olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın Sevi, Allah’tan geride kalan herkesi kurtarmasını dileyerek, “Çok mutluyum. Allah hepimizi kurtarsın. 4 senedir cezaevindeyim. Şimdi artık dışarıda iş arayacağım. Allak herkese bu mutluluğu yaşatsın” dedi.
31 aydır cezaevinde olduğunu ifade eden Muharrem Kılıç da, “Çok mutluyum, çok sevinçliyim. 9 ay daha cezam vardı. Şuan heyecandan konuşmakta zorlanıyorum. Yasayı çıkaranlara çok teşekkür ederim. Allah razı olsun hepsinden” diye konuştu.

“GENEL AF ÇIKSIN”

Uzun zamandır ayrı olduğu yakınlarına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Orhan Ay ise, yasanın genişletilmesini isteyerek, “Geride kalan mahkumlar için genel af istiyoruz. Bakın içeride mağdur olan bir sürü mahkum arkadaşımız var. Hükümete sesleniyoruz. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın bizi duymasını istiyoruz. Genel af istiyoruz” şeklinde konuştu.
2009 yılından beri cezaevinde olduğunu açıklayan Ramazan Akbudak, “Mutluyuz. Herkes af istiyor. Bu bir af değil infaz değişikliği. Uzun cezası olanlar halen bekliyor. Benim 45 günüm kaldığı için bu imkandan faydalandım” derken; 9 ay cezası kaldığını belirten Levent Çırpan da, duygularını şu sözlerde ifade etti: “Çok mutluyum. İnşallah herkes en kısa zamanda cezaevinden çıkar. Ama Allah kimseyi buraya düşürmesin. Herkesin artık biraz daha iyi davranmasını istiyorum”

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!

 
video.gifHaberin videosu