Geçen pazartesi günü saat 18.45'te Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 633 sokak üzerindeki Cengiz Market'tin önündeki dizili ayçiçek yağı tenekelerinin yanına gelen Y. S.(26) ilk olarak yağ tenekelerinin yanına gelerek koliyi kaldırmaya çalışıyor.

Yağ tenekelerinin yanından uzaklaşan zanlı iki dakika sonra tekrar gelerek 100 Tl değerindeki yağ kolisini alarak duvar üstüne koyuyor. Duvardan atlayan zanlı kolileri alarak hızla olay yerinden kaçıyor.

Ailesiyle birlikte marketi işleten Taner Kanat, tarafından bir süre kovalanan şahıs gözlerden kaçmayı başarıyor. Hırsızlığın üzerinden 3 gün geçtikten sonra tekrar markete gelen Y. S, yine yağ tenekelerini incelerken marketin güvenlik kameralarından fark edildi. Y.S. yağ tenekelerini kaldırdığı esnada Taner Kanat, tarafından yakalanarak polis ekiplerine teslim edildi.

Acemi hırsızın yakalanışını anlatan Taner Kanat, "O gün market kalabalıktı. Ben içeride ağabeyimde kasada müşterilerle ilgileniyordu. Müşteriler içeriye gelip bir kişinin yağ tenekesini alarak kaçtığını söylediler. Bizde arkasından yaklaşık 3 kilometre koştuk ama yakalayamadık. Yine birkaç gün sonra bu olayı konuşuyorduk. Bir kişinin yağ tenekeleriyle ilgilendiğini gördük.

Daha önceki görüntülerdeki kişiye de benziyordu. Tam yağı kaldırıp kaçacağı sırada yakaladık. Daha sonra polise teslim ettik" diye konuştu.

Y.S'nin yağ tenekelerine alarak kaçması da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.