İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ebubekir Temur katılmadı. Duruşmada Yeliz Telli"nin annesi Nermin Karaman ve avukatı Kenan Aşık hazır bulundu. Duruşmada bilirkişi raporu okundu. İstanbul Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı, Yollar ve Trafik Bilim Dalı"nda öğretim görevlisi Dr. Adem Faik İyinam"ın hazırladığı raporda, kazanın meydana geldiği şartlar anlatılarak, “Sürücü Temur"un, trafik kurallarına tamamen aykırı, dikkatsiz ve tedbirsizce davranışı nedeniyle yolcu Yeliz Telli"nin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan kazada, sanığın kusurlu sayılmasının uygun olacağı düşünülmektedir” denildi.

Kaza öncesinde taşıttaki yolcuların münakaşa etmeleri ve birbirlerine fiziki harekette bulunmalarının, oturma düzeni nedeniyle böyle bir kazanın meydana gelmesinde etkili olamayacağı belirtilen raporda, Temur"un “tamamen kusurlu sayılması gerektiği” bildirildi. Son talepleri sorulan Telli ailesinin avukatı Kenan Aşık ise, sanığın tamamen kusurlu bulunduğuna dikkati çekerek, üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı ise sanık başkomiserin 15 yıl hapis cezasına çarptırılması gerektiğini bildirdi. Duruşma, karar için ertelendi.

İTÜ RAPOR GÖNDERDİ

İTÜ"den gelen bilirkişi raporuna göre Boğaziçi Köprüsü"nde meydana gelen kazada Başkomiser Ebubekir Temur (üstte) suçlu bulundu.