Avrupa Birliği üyesi ülkelerinin parlamentolarının,Türkiye’ye ilgisi artıyor. İngiltere ve Danimarka parlamentolarının dışişleri komisyon başkanları Richard Ottaway ve Jeffe Kofod bu hafta Ankara’da temaslarda bulunacak.

İngiliz Avam Kamarası’nın Dışişleri Komisyonu Başkanı Richard Ottaway ve beraberindeki heyet, Salı günü Ankara’da TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve komisyon üyeleriyle bir araya gelecek.

Danimarka Parlamentosu Dış Politika Komisyonu Başkanı Jeppe Kofod’un başkanlığındaki heyet, yarın Volkan Bozkır ve komisyon üyeleriyle buluşacak. Bu arada Volkan Bozkır, konuk heyetlerin onuruna ayrı ayrı öğle yemeği verecek.

Avrupa Komisyonu’nca Türkiye ile ilgili 2011 İlerleme Raporu’nun açıklanmasının birkaç hafta sonra gerçekleşecek temaslar sırasında Türkiye’nin AB süreci ilebölge gelişmelerinin gündeme gelmesi bekleniyor.

-PKK RAHATSIZLIĞI-

Bu arada, Van depremi üzerinde de durulacak görüşmelerde bölgeye yönelik yardımın artırılması konusunun da ele alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. İngiltere ve Danimarka, Türkiye’ye deprem yardımında bulunan AB ülkeleri arasında bulunuyor.

Görüşmelerin ağırlıklı bir konusunu da PKK’ya Avrupa’dan sağlanan desteğin oluşturması ve bu çerçevede Türkiye’de son terör olaylarına dikkat çekilerek PKK’ya Avrupa’dan yapılan destekten duyulan rahatsızlığı dile getirilmesi bekleniyor.

Roj TV yayınları nedeniyle sık sık gündeme gelen Danimarka’nın parlamento heyetiyle görüşmede özellikle Roj TV’den duyulan rahatsızlığının ve bu ülkede uzun bir süreden sonra geçen Ağustos ayında başlayan Roj TV davasından beklentilerinin iletilmesine de kesin gözüyle bakılıyor.